Kavitácoós kazán és függőleges tengelyű szélturbina őrület

WINTANOO függőleges tengelyű szélturbina (5kW) | ClimeNews - Hírportál

Két dolog miatt ragadtam tollat amit az olvasó elé szeretnék tárni a tisztánlátás kedvéért, hiszen az olvasó lesz az, akinek majd döntenie kell az új vagy a fenntarthatatlan között a jövőben. Mert váltania kell mindenkinek a fosszilis tüzelőanyagok felhasználásának drasztikus csökkentése miatt.

3-4 évvel korábban, amikor az első 50kWh alatti szélgenerátorokkal és a megoldatlan kavitációs elven működő berendezésekkel elkezdtek néhányan Magyarországon foglalkozni, startoltak a fejlesztéssel, ez még akkor senkit sem érdekelt! Mára már több a szakértő, akik kiokosodva az eddigi eredményeken, felvéve a fonalat, azon fáradoznak, hogy legyőzzék azokat, akik rendelkeznek valóban túlzások nélküli, eredményesen működő berendezésekkel és adtak már el a piacon. Felelősen vállalják, de sok esetben még titkolják az eredményeiket a földhöz ragadt emberek elöl.

Bárki hozzájuthat ilyen berendezésekhez, viszont a döntést megnehezíti a sok – sok ellentmondásos információ, sok esetben nem létező szakértőkre hivatkozással megjelent cikkek miatt. Lásd a hétvégén megjelent (nyilván megfizetett újságírók) lejárató cikkeit az ION és a Kavitációs kazánokról az index.hu-n. (Az index.hu eltávolította az oldaláról a “Csodakazán nincs, csak átverés” című cikkét ezzel lejáratva saját magát, de egy csomó oldal átvette,  akiknek csak a negatív hír a fontos…) Az a jó, hogy manapság már nem lehet felelősség nélkül írogatni, felhasználva a média erejét üzleti érdekeknek.

A mai világban már nagyon sokan gondolják úgy, hogy van keresni valójuk  a szélgenerátor piacon saját termék nélkül, megpróbálva lemásolni mások műszaki megoldásait és ellopni az ötleteket. Importálva a kínai módszert, sokszor azt már nyíltan ki is szolgálva. Gondolok azokra a vállalkozásokra, akik Magyarországon szemrebbenés nélkül  gyűjtik az üzleti ötleteket, egy másik kontinensen való megvalósítás vagy pénzügyi támogatás ígéretével. Igen, mert ez az olcsó megoldás, fejleszteni kvázi drága és sajnos vannak emberek, akik fillérekért eladják még a lelküket is.

A helytelenül kiválasztott vagy az önjelölt kizárólagos képviselők által a berendezések valódi műszaki tartalmát túlszárnyaló, túlzásokkal teli információk  miatt valóban érheti jogos kritika az eddigi értékesítés reményében tett kommunikációkat, de csak azokat, akik ezért felelősek. Nem szükséges az amúgy bizonyított új technológiákat “lehúzni” annak érdekében, hogy pl. még több gázkazánt értékesítsenek ezen a piacon.

Hozzáteszem, hogy az egyik legnagyobb Magyar gázerőművet a Tisza II. -t sem indította újra az új tulajdonosa, miután megvette az amerikai AES Corporationtól, mert az a mostani gazdasági viszonyok miatt már csak veszteséget termelne.
Tehát ha a termelőnek nem éri meg a a gáz felhasználása, akkor a lakosság környezettudatosabb része miért is ne váltson és azzal támogassa a fenntartható tiszta mechanizmusokat alkalmazó új technológiákat. Felháborítónak tartom, hogy néhány firkász akinek halvány fogalma sincsen arról, hogy egy kavitációs buborékban a 3000 bar belső nyomás felszabadulásakor milyen energiák törnek elő, félrevezető véleményt alkotnak a nagyközönség számára.

Rampasek László

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.