Egy elhallgatott nyílt levél

Egy elhallgatott nyílt levél a génalapú oltások veszélyeire figyelmeztetett … volna…

Egy elhallgatott nyílt levél | ClimeNews

A nyilvánosság elé került egy sürgős levél, amelyet az Európai Gyógyszerügynökségnek küldtek, és amelyre nem kaptak választ.

A több orvos és tudós által aláírt nyílt levelet Emer Cooke-nak küldték, aki az Európai Gyógyszerügynökség ügyvezető igazgatója, és sürgősen tisztázni kéri a csak sürgősségi felhasználásra engedélyezett Covid-19 vakcinák biztonságosságát. az Egyesült Királyságban és a világ más országaiban.

A levél felkéri az orvosokat és a tudósokat, hogy adják hozzá aláírásukat, melyet már aláírt Dr. Michael Yeadon, Professzor Andreas Sönnichsen MD, Professzor Karina Reiss PhD, Professzor Martin Haditsch MD PhD, Dr. Margareta Griesz-Brisson MD PhD, és számos más szakértők az orvosi területen.

Az orvosok és a tudósok sürgős nyílt levele az Európai Gyógyszerügynökséghez a COVID-19 oltásbiztonsági aggályokról

2021. február 28.

Tisztelt Hölgyeim / Uraim!

AZ EMER COOKE, AZ EURÓPAI GYÓGYSZEREK ÜGYNÖKSÉGÉNEK VEZETŐI IGAZGATÓJÁNAK SÜRGŐS SZEMÉLYES FIGYELMÉBE

Orvosként és tudósként elvben támogatjuk az új orvosi beavatkozások alkalmazását, amelyeket megfelelően kidolgoztunk és alkalmazunk, miután a betegtől megalapozott beleegyezést megkaptuk. Ez az álláspont ugyanúgy magában foglalja az oltásokat, mint a terápiás kezeléseket

Megjegyezzük, hogy a korábban egészséges fiatalabb személyek génalapú COVID-19 oltásokkal történő beoltását követően számos mellékhatásról számoltak be. Ezenkívül számos médiajelentés érkezett a gondozóotthonok világából, a lakók oltását követő napokon belül bekövetkező esetekről. Bár elismerjük, hogy ezek az események mindannyian szerencsétlen véletlenek lehettek, aggódunk amiatt, hogy ilyen körülmények között nem megfelelően vizsgálták a betegség vagy halál lehetséges okait, és különösen a boncolások hiányában.

Főleg arra vagyunk kíváncsiak, hogy az oltások biztonságosságával kapcsolatos sarkalatos kérdéseket megfelelően kezelték-e az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) jóváhagyása előtt.

Sürgősen kérjük, hogy az EMA válaszoljon a következő kérdésekre:

Az intramuszkuláris injekciót követően számítani kell arra, hogy a génalapú vakcinák eljutnak a véráramba és elterjednek az egész testben [1]. Bizonyítékot kérünk arra vonatkozóan, hogy ezt a lehetőséget kizárták mind a három oltóanyaggal végzett preklinikai állatmodellekben, még mielőtt az EMA jóváhagyta volna az emberekben történő felhasználást.

Ha ilyen bizonyíték nem áll rendelkezésre, akkor várható, hogy a vakcinák továbbra is a vérkeringésben maradnak, és az endothel sejtek felveszik őket. Okkal feltételezhető, hogy ez különösen a lassú véráramlás helyein fog megtörténni, azaz a kis erekben és a hajszálerekben [2]. Bizonyítékot kérünk arra vonatkozóan, hogy ezt a valószínűséget kizárták mind a három oltóanyaggal végzett preklinikai állatmodellekben, még mielőtt az EMA jóváhagyta volna az embereknél történő felhasználást.

Ha ilyen bizonyíték nem áll rendelkezésre, akkor arra kell számítani, hogy a vakcinák nukleinsavainak expressziója során a tüskefehérjéből származó peptidek az MHC I útvonalon keresztül kerülnek bemutatásra a sejtek luminális felületén. Sok egészséges egyénnek vannak CD8-limfocitái, amelyek felismerik az ilyen peptideket, aminek oka lehet a korábbi COVID fertőzés, de a Coronavirus más típusainak keresztreakciói is [3; 4] [5]. Feltételezzük, hogy ezek a limfociták támadást fognak okozni a megfelelő sejteken. Bizonyítékot kérünk arra vonatkozóan, hogy ezt a valószínűséget kizárták mind a három oltóanyaggal végzett preklinikai állatmodellekben, még mielőtt az EMA jóváhagyta volna az embereknél történő felhasználást.

Ha ilyen bizonyíték nem áll rendelkezésre, akkor számítani kell arra, hogy a test számtalan helyén endotheliális károsodás következik be, amely vérlemezkék aktiválásával a véralvadást kiváltja. Bizonyítékot kérünk arra vonatkozóan, hogy ezt a valószínűséget kizárták mind a három oltóanyaggal végzett preklinikai állatmodellekben, még mielőtt az EMA jóváhagyta volna az embereknél történő felhasználást.

Ha ilyen bizonyíték nem áll rendelkezésre, akkor számítani kell arra, hogy ez a thrombocytaszám csökkenéséhez, a D-dimerek megjelenéséhez vezet a vérben, és számtalan ischaemiás elváltozáshoz vezet az egész testben, beleértve az agyat, a gerincvelőt és a szívet is. . Vérzési rendellenességek fordulhatnak elő az újfajta DIC-szindróma nyomán, beleértve többek között a bőséges vérzést és a vérzéses stroke-ot. Bizonyítékot kérünk arra vonatkozóan, hogy mindhárom vakcina preklinikai állatmodelljeiben mindezeket a lehetőségeket kizárták, mielőtt az EMA jóváhagyta volna az emberekben történő felhasználást.

A SARS-CoV-2 tüskefehérje a vérlemezkéken kötődik az ACE2 receptorhoz, ami annak aktivációját eredményezi [6]. A SARS-CoV-2 fertőzés súlyos eseteiben thrombocytopeniáról számoltak be [7]. Trombocitopéniáról beszámoltak oltott egyéneknél is [8]. Bizonyítékot kérünk arról, hogy a vérlemezke-aktiváció potenciális veszélyét, amely disszeminált intravaszkuláris koagulációhoz (DIC) is vezetne, mindhárom vakcinával kizárták, mielőtt az EMA jóváhagyta volna az embereknél történő felhasználást.

A SARS-CoV-2 világszerte végigsöprő betegsége számos halálesettel járó járványt idézett elő. A vakcinák jóváhagyásának mérlegelésének idejére azonban a legtöbb ország egészségügyi rendszere már nem volt közvetlen fenyegetettség alatt, hogy túlterheltek, mert a világ egyre nagyobb hányada már megfertőződött, és a világjárvány legsúlyosabbja már enyhült. Következésképpen meggyőző bizonyítékot követelünk arról, hogy tényleges vészhelyzet állt fenn annak idején, amikor az EMA feltételes forgalomba hozatali engedélyt adott mindhárom oltóanyag gyártójának, hogy igazolják az EMA által az embereknél történő felhasználásra adott engedélyt, állítólag egy ilyen vészhelyzet miatt.

Ha az összes ilyen bizonyíték nem áll rendelkezésre, akkor azt követeljük, hogy vonják vissza a génalapú vakcinák használatának jóváhagyását, amíg az EMA kellő gondossággal nem oldja meg a fenti kérdéseket.

Komoly aggályok merülnek fel, ideértve, de nem korlátozódva a fentiekre, hogy a COVID-19 vakcinák EMA általi jóváhagyása idő előtti és meggondolatlan volt, és hogy a vakcinák beadása az emberi kísérleteket jelentette és ma is jelenti, ami és még mindig megsérti a nürnbergi törvénykönyvet.

Tekintettel a helyzet sürgősségére, kérjük, hogy hét napon belül válaszoljon erre az e-mailre, és minden aggályunkat érdemben kezelje. Ha úgy dönt, hogy nem teljesíti ezt az észszerű kérést, ezt a levelet nyilvánosságra hozzuk.

Ezt az e-mailt a következő címre másoljuk:

Charles Michel, az Európa Tanács elnöke

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

Hivatkozások

[1] Hassett, KJ; Benenato, KE; Jacquinet, E .; Lee, A .; Woods, A .; Juzsakov, O .; Himansu, S .; Deterling, J .; Geilich, BM; Ketova, T .; Mihai, C .; Lynn, A .; McFadyen, I .; Moore, MJ; Senn, JJ; Stanton, MG; Almarsson, Ö .; Ciaramella, G. és Brito, LA ( 2019 ). A lipid nanorészecskék optimalizálása az mRNS vakcinák intramuszkuláris beadásához , molekuláris terápia. Nukleinsavak 15: 1–11.

[2] Chen, YY; Syed, AM; MacMillan, P .; Rocheleau, JV és Chan, WCW ( 2020 ). Az áramlási sebesség befolyásolja a nanorészecskék felvételét az endothelsejtekbe , Advanced materials 32: 1906274.

[3] Grifoni, A .; Weiskopf, D .; Ramirez, SI; Mateus, J .; Dan, JM; Moderbacher, CR; Rawlings, SA; Sutherland, A .; Premkumar, L .; Jadi, RS és munkatársai. ( 2020 ). A SAR-CoV-2 koronavírus T-sejt-válaszainak célpontjai COVID-19 betegségben szenvedő embereknél és exponálatlan egyéneknél , Cell 181: 1489–1501.e15.

[4] Nelde, A .; Bilich, T .; Heitmann, JS; Maringer, Y .; Salih, HR; Roerden, M .; Lübke, M .; Bauer, J .; Rieth, J .; Wacker, M .; Péter, A .; Hörber, S .; Traenkle, B .; Kaiser, PD; Rothbauer, U .; Becker, M .; Junker, D .; Krause, G.; Strengert, M .; Schneiderhan-Marra, N .; Templin, MF; Joos, TO; Kowalewski, DJ; Stos-Zweifel, V.; Fehr, M .; Rabsteyn, A .; Mirakaj, V .; Karbach, J .; Jäger, E .; Graf, M .; Gruber, L.-C .; Rachfalski, D .; Preuß, B .; Hagelstein, I .; Märklin, M .; Bakchoul, T .; Gouttefangeas, C .; Kohlbacher, O .; Klein, R .; Stevanović, S .; Rammensee, H.-G. és Walz, JS ( 2020 ). A SARS-CoV-2-eredetű peptidek meghatározzák a heterológ és a COVID-19 által indukált T-sejt-felismerést , Nature immunológia.

[5] Sekine, T .; Perez-Potti, A .; Rivera-Ballesteros, O .; Strålin, K .; Gorin, J.-B .; Olsson, A .; Llewellyn-Lacey, S .; Kamal, H .; Bogdanovic, G .; Muschiol, S. és munkatársai. ( 2020 ). Robusztus T-sejtek immunitása tünetmentes vagy enyhe COVID-19 állapotú, lábadozó egyéneknél , Cell 183: 158–168.e14.

[6] Zhang, S .; Liu, Y .; Wang, X .; Yang, L .; Li, H .; Wang, Y .; Liu, M .; Zhao, X .; Xie, Y .; Yang, Y .; Zhang, S .; Fan, Z .; Dong, J .; Yuan, Z .; Ding, Z .; Zhang, Y. és Hu, L. ( 2020 ). A SARS-CoV-2 megköti a thrombocyta ACE2-t, hogy fokozza a trombózist a COVID-19-ben , Journal of hematology & onkology 13: 120.

[7] Lippi, G .; Plebani, M. és Henry, BM ( 2020 ). A trombocitopénia súlyos koronavírus 2019-es (COVID-19) fertőzésekkel jár: A metaanalízis , Clin. Chim. Acta 506: 145–148.

[8] Grady, D. ( 2021 ). Néhány Covid oltóanyag-kezelőnél ritka vérbetegség alakult ki , The New York Times, 2021. február 8.

Tisztelettel,

Professzor Sucharit Bhakdi MD, az orvosi mikrobiológia és immunológia emeritus professzora, a Mainzi Johannes Gutenberg Egyetem Orvosi Mikrobiológiai és Higiéniai Intézetének korábbi elnöke (orvos és tudós) (Németország és Thaiföld)

Dr. Marco Chiesa, MD FRCPsych, tanácsadó pszichiáter és vendégprofesszor, University University London (Orvos) (Egyesült Királyság és Olaszország)

Dr. C Stephen Frost BSc MBChB diagnosztikai radiológiai szakember, Stockholm, Svédország (orvos) (Egyesült Királyság és Svédország)

Dr. Margareta Griesz-Brisson PhD, tanácsadó neurológus és neurofiziológus (orvostudományi tanulmányokat folytatott Németországban, Freiburgban, a New York-i Egyetem neurológiai szakképzését, neurofiziológiai ösztöndíjat a Mount Sinai Medical Centerben, New York City; gyógyszerész PhD, különös érdeklődéssel a krónikus alacsony neurotoxikológia és a környezeti tényezők agyi egészségre gyakorolt ​​hatása), a londoni ideg- és fájdalomklinika orvosigazgatója (orvos és tudós) (Németország és Egyesült Királyság)

Martin Haditsch egyetemi tanár, PhD, higiéniai és mikrobiológiai szakember (Ausztria), mikrobiológia, virológia, epidemiológia / fertőző betegségek szakorvos (Németország), fertőző betegségek és trópusi orvoslás szakorvos (osztrák), orvosi igazgató, TravelMedCenter, Leonding, Ausztria, orvosi Igazgató, Labor Hannover MVZ GmbH (orvos és tudós) (Ausztria és Németország)

Stefan Hockertz professzor, a toxikológia és a farmakológia professzora, európai bejegyzett toxikológus, az immunológia és az immunotoxikológia szakembere, a tpi consult GmbH vezérigazgatója. (Tudós) (Németország)

Dr. Lissa Johnson, BSc BA (média) MPsych (Clin) PhD, klinikai pszichológus és viselkedéspszichológus, szakértelem a kínzás, atrocitás, kollektív erőszak és félelem propaganda szociálpszichológiájában, az Ausztrál Pszichológiai Társaság közérdekű tanácsadó csoportjának egykori tagja (klinikai pszichológus és Behavioral Scientist) (Ausztrália)

Ulrike Kämmerer PhD professzor, a németországi Würzburgi Egyetemi Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati ​​Tanszékének kísérleti reproduktív immunológiai és tumorbiológiai docense, képzett molekuláris virológus (oklevél, PhD-tézis) és immunológus (habilitáció), aktív laboratóriumi tevékenységet folytat kutatás (molekuláris biológia, sejtbiológia (tudós) (Németország)

Michael Palmer egyetemi docens, Kémia Tanszék (orvostudományi és orvosi mikrobiológiai tanulmányokat folytatott Németországban, 2001 óta tanít biokémiát a jelenlegi kanadai egyetemen; a farmakológiára, az anyagcserére, a biológiai membránokra, a számítógépes programozásra; a kísérleti kutatások a bakteriális toxinokra és az antibiotikumokra összpontosítanak ( Daptomycin); írt egy tankönyvet a biokémiai gyógyszerészetről, University of Waterloo, Ontario, Kanada (orvos és tudós) (Kanada és Németország)

Karina Reiss professzor, PhD, biokémiai professzor, Kieli Christian Albrecht Egyetem, sejtbiológiai szakértelem, biokémia (tudós) (Németország)

Andreas Sönnichsen professzor, általános orvos és családorvos professzor, Bécsi Orvostudományi Egyetem, Bécsi Orvostudományi Egyetem, Általános Orvostudomány és Családorvoslás Tanszék, Orvos (Ausztria)

Dr. Michael Yeadon BSc (a biokémia és a toxikológia közös kitüntetései) PhD (farmakológia), korábban a Pfizer globális kutatási és fejlesztési alelnöke és tudományos vezető igazgatója, allergia és légzőszervek; Társalapító és vezérigazgató, Ziarco Pharma Ltd.; Független tanácsadó (tudós) (Egyesült Királyság)

Forrás: WhatDoTheyKnow

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.