A legnagyobb viharok okozója maga az ember!

A legnagyobb viharok okozója maga az ember! | ClimeNews - HírportálElcsendesült a múltheti vihar, amely Magyarországon végigsöpört. Talán, sok emberre komoly benyomást tett és elgondolkoznak azon, hogy mi is van e jelenség mögött. Nem lehet azt mondani, hogy ez megszokott… még nem igaz! Viszont az a kérdés jogos lehet, hogy a veszélyekre talán nem elég nyomatékosan hívják fel az emberek figyelmét. A viharkár okozta képeket végignézve egy Isteni csoda, hogy nem történt az ijedségen és az anyagi károkon kívül nagyobb tragédia.

Viharkárok_2015_júl_8

 

Sajnos a jelenleg fellelhető dokumentumok és széles körben kommunikált információk nem fogalmaznak elég világosan arról, hogy a klímaváltozás okozta szélsőségek a viharok erejének egyértelmű és egyre nagyobb mértékű növekedésével is járnak. Nőni fog az időegység alatt lehulló csapadék mennyisége és a viharok szélsebessége is. Nyugodtan párhuzam húzható a tornádókban vagy a tájfunokban mérhető, bizonyítottan növekvő szélsebességekkel. Ezek a sebességek megduplázódtak és már a 300 – 400 km/óra feletti értékeket is meghaladták, hatalmas tárgyakat kimozdítva a helyükről, mint pl. kamionok, komplett épületek, vasúti szerelvények és ez valóság. A tendencia Európára is vonatkozik, hiszen egy légköre van ennek a bolygónak.

Amennyiben jön egy vihar – amit a meteorológusok előre jeleznek – a pontos erősségét és a vihar közepének pontos útvonalát csak jósolni tudják előre. Viszont, ha a zivatar már kialakult valahol, annak mozgása már jól követhető az időjárási radarokon. A légi-irányítás a repülőket pontosan tájékoztatja és a fedélzeten található időjárási radaron látható, hogy melyik légtérbe nem szabad berepülniük. Viszont lent az embereknek nincsen ilyen támogatásuk, kvázi nagyobb veszélynek lehetnek kitéve, ha akkor utaznak vagy csak egyszerűen nincsenek védett helyen. Kiemelten fontos lenne a rendelkezésre álló információk alapján a veszélyre való figyelmeztetés és nem abban a formában, hogy “vörös jelzést adtak ki egész nyugat Magyarországra”, mert ezt nem veszik komolyan az emberek nagyobbik része. A jó hír ezzel kapcsolatban az, hogy létezik és 10 perces késéssel, de mutatja a zivatargócokat az interneten is hozzáférhető időjárási radar.

http://met.hu/idojaras/aktualis_idojaras/radar

Mindenkinek ezt ajánlom, ha veszély jelzést hallanak a médiákban használják a radart és ne keresztezzék a vörös foltok útvonalát, amennyiben jót akarnak a jövőben!

Rampasek, László A. – Képek forrása: MTI és az emberek


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.