Árvízkatasztrófa Pakisztánban

Pakisztán árvízkatasztrófa

Országos szükségállapotot hirdettek. Egyes tisztviselők az idei monszun esőzéseket 2010-hez hasonlítják – az eddigi legsúlyosabb árvízévhez, amikor az ország közel 20%-a került víz alá. Ez jelenleg több mint 30.000.000 embert érint.

Áttekintés

Riport letöltése >>> Árvízkatasztrófa Pakisztánban | ClimeNewsA monszunesők okozta áradások 2022. június közepe óta érintik Pakisztán Beludzsisztán, Szindh, Gilgit-Baltisztán, Pandzsáb, Azad Dzsammu és Kasmír, valamint Khyber Pakhtunkhwa (KPK) tartományokat. A hivatalos adatok szerint (NDMA, SIT-REP No.075) a hatalmas áradások eddig 1033 emberéletet követeltek és 1527 ember megsérült. Az érintettek becsült száma mintegy 30 millióra tehető, és körülbelül 1 millió ház teljesen vagy részben megrongálódott, így több millió embernek van szüksége sürgős menedékre.

A Pakisztáni Vörös Félhold Társaság (PRCS) válasza

A PRCS a DREF támogatásával (481 058 svájci frank) reagált az árvízkatasztrófára Beludzsisztánban és Khyber Pakhtunkhwában. A 6 mobil víztisztító telep telepítésén kívül, NFI (higiéniai készlet, kanna és szúnyogháló) és készpénztámogatás (16,000 PKR – 73.5 CHF) nyújtanak; ebből 1,100 család részesül Balochisztánban, 400 Szindhben, 400 Pandzsábban és 1,100 KPK-ban. Az IFRC emellett a következő napokban sürgősségi felhívást tervez indítani.

A Török Vörös Félhold Társaság (TRCS) reagálási terve

Árvízkatasztrófa Pakisztánban | ClimeNewsA TRCS a PRCS-szel együttműködve készpénztámogatást (16 000 PKR – 73,5 CHF) és NFI-t (300 higiéniai csomagot, 600 kannát és 1500 szúnyoghálót) nyújt 300 családnak a beludzsisztáni Jafferabadban. Továbbá 100 sátrat (16m2 ) és 1000 takarót küld a humanitárius segélyekkel együtt légi úton a törökországi Belügyminisztérium, Katasztrófa- és Vészhelyzet-kezelési Elnökség, amelyek várhatóan 2022.08.28-án érkeznek Pakisztánba, hogy enyhítsék az árvíz sújtotta emberek szenvedéseit. Emellett ingyenes orvosi táborokat is terveznek, amelyek mintegy 6000 ember diagnosztizálását és kezelését támogatják.

Forrás: Scott Duncan (videó) | OCHA


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.