Robert Redford szerint jön az utolsó esély

Robert Redford szerint jön az utolsó esély, hogy megmentsük a bolygót

A színész hétfőn az ENSZ-ben szólalt fel, a decemberi klímacsúcsot beharangozandó. Szerinte ez lesz az utolsó esélyünk, hogy közösen kezdjünk valamit, és ezzel megmentsük a bolygót.

Robert Redford told the United Nations at a general assembly yesterday, “This may be our last chance” to curb the damage of greenhouse gases on the planet.

A párizsi klímacsúcson a világ országai ismét összeülnek majd, hogy közös fellépés paramétereit állapítsák meg. Redford beszéde jól illeszkedett az utóbbi időben az amúgy tényleg fontos kampányba beszálló hollywoodi hírességek mondandójához. Szerinte mindannyian felelősek vagyunk a válságért, és most annyi a feladat, hogy megmentsük a bolygót, mielőtt késő lenne.

Redford felidézte a most éppen Indiában és Pakisztánban pusztító hőséget is, majd arról beszélt, hogy akárhova nézünk, azt látni, hogy a mérsékelt időjárás eltűnt, helyette a szélsőséges események maradtak. A 78 éves színész arra kérte a világ kormányait, hogy álljanak a mozgalom élére majd Párizsban.

 A beszéd (angol):

Forrás: BI, AFP


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.