Robert Redford szerint jön az utolsó esély

Robert Redford szerint jön az utolsó esély, hogy megmentsük a bolygót

A színész hétfőn az ENSZ-ben szólalt fel, a decemberi klímacsúcsot beharangozandó. Szerinte ez lesz az utolsó esélyünk, hogy közösen kezdjünk valamit, és ezzel megmentsük a bolygót.

Robert Redford told the United Nations at a general assembly yesterday, “This may be our last chance” to curb the damage of greenhouse gases on the planet.A párizsi klímacsúcson a világ országai ismét összeülnek majd, hogy közös fellépés paramétereit állapítsák meg. Redford beszéde jól illeszkedett az utóbbi időben az amúgy tényleg fontos kampányba beszálló hollywoodi hírességek mondandójához. Szerinte mindannyian felelősek vagyunk a válságért, és most annyi a feladat, hogy megmentsük a bolygót, mielőtt késő lenne.

Redford felidézte a most éppen Indiában és Pakisztánban pusztító hőséget is, majd arról beszélt, hogy akárhova nézünk, azt látni, hogy a mérsékelt időjárás eltűnt, helyette a szélsőséges események maradtak. A 78 éves színész arra kérte a világ kormányait, hogy álljanak a mozgalom élére majd Párizsban.

 A beszéd (angol):

Forrás: BI, AFP