Éghajlati spirál?

A globális hőmérséklet-változás legfrissebb megfigyelései “éghajlati spirál -ként” ábrázolva, 1850 januárjától 2023 júniusáig tartó időszak havi átlagait felhasználva.

 

Rekordmennyiségű özönvízszerű eső Pekingben ezeken a videókon.

.
Több mint 500 mm csapadék 24 óra alatt! Az időjárás-állomás adatai megszakadtak, az esőzés még mindig tart!

 

A tájfun 1,45 millió embert érintett Fujianban, és 3,045 milliárd jüan gazdasági veszteséget okozott.

.
2016 óta ez volt a legsúlyosabb tájfun Fujianban.

Ha a 1,5°C közelében ennyire szélsőséges időjárási jelenségeink lesznek, akkor mi történik majd a jövőben? Az átbillenés elkezdődött, tudományos körökben ez már nem lehet vitás, innentől fogva drasztikus lépésekre van szükségünk a korábban a Tudósok Világszövetsége által jelzett területeken.

  1. Energia. Tömeges takarékossági gyakorlatok bevezetése; átállás a fosszilis tüzelőanyagokról az alacsony szén-dioxid-kibocsátású megújuló energiaforrásokra, beleértve a nap- és szélenergiát; a fosszilis tüzelőanyagokat gyártó vállalatoknak nyújtott támogatások megszüntetése; és olyan szén-dioxid-díjak kivetése, amelyek elég magasak ahhoz, hogy visszaszorítsák a fosszilis tüzelőanyagok használatát.
  2. Rövid élettartamú szennyező anyagok. Gyorsan csökkenteni kell a metán, a korom, a fluorozott szénhidrogének és más rövid élettartamú éghajlatszennyező anyagok kibocsátását. Ezáltal a rövid távú felmelegedési tendencia több mint 50%-kal csökkenthető a következő évtizedekben.
  3. Természet. Állítsuk helyre és védjük meg az olyan ökoszisztémákat, mint az erdők, gyepek, tőzeglápok, vizes élőhelyek és mangroveerdők, és tegyük lehetővé, hogy ezen ökoszisztémák nagyobb része elérje ökológiai potenciálját a légköri szén-dioxid – az üvegházhatást okozó gázok egyik legfontosabb összetevőjének – megkötésében.
  4. Élelmiszer. Együnk több növényt és fogyasszunk kevesebb állati eredetű terméket. Ez az étrendi váltás jelentősen csökkentené a metán és más üvegházhatású gázok kibocsátását, és felszabadítaná a mezőgazdasági területeket az emberi táplálék, nem pedig az állati takarmány termesztésére. Az élelmiszerpazarlás csökkentése szintén kritikus fontosságú – a tudósok szerint az összes megtermelt élelmiszer legalább egyharmada szemétként végzi.
  5. Gazdaság. A gazdaság szén-dioxid-mentes gazdasággá alakítása, hogy kezeljük az emberiség bioszférától való függését, és hogy a célokat eltoljuk a bruttó hazai termék mindenáron való növekedésétől. A bioszféra hosszú távú fenntarthatóságának fenntartása érdekében korlátozni kell az ökoszisztémák profitorientált kizsákmányolását.
  6. Népesség. A naponta több mint 200 000 fővel növekvő globális emberi népesség stabilizálása olyan társadalmi és gazdasági igazságosságot biztosító megközelítések alkalmazásával, mint például a fiatal nők oktatásának biztosítása és az önkéntes családtervezési szolgáltatások elérhetősége.

Rampasek, László A.


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.