40 év klinikai tevékenység után Thomas Sarnes

Újabb német orvos szólalt meg.

Hölgyeim és Uraim, kedves kollégák és kolléganők!

Thomas Sarnes-nek hívnak, doktorált orvos vagyok, sebész szakorvos több szakterületen, ortopéd, sürgősségi orvos és az előkészítésben Vietnámban egy hosszabb bevetésen egy kiegészítő képzést kaptam infektológiából és trópusi orvoslásból. 40 év klinikai tevékenység után, ebből 22 évig főorvosként, 2019 decemberben nyugállományba vonultam.
Aktív és intenzív szakmai életem után ezt az időszakot egészen másképp képzeltem el, mint ahogy megvalósult. Ahhoz az orvosgenerációhoz tartozom, akik a szüleik mellett mindenekelőtt az orvosi hivatásukat tisztelik. Nem akarok itt az utóbbi 15 hónap részleteiről ítélkezni. Az én szememben mi be lettünk csapva és mélyen legbelül tudja ezt legalábbis minden orvos. A gyanújel az volt számomra, hogy azt mondták nekünk: “Ne higgyen senkinek, csak nekem!”. “Ha valaki azt mondja önnek, hogy ő egy orvos, ne higgyen el neki semmit!” – mondta annak idején Drosten. Vagy “Kérem, tegye amit mondunk önnek! Nem kérdezzen, ne gondolkodjon, hanem tegye, amit mondunk!” -mondta annak idején Wieler. Egy orvos számára ez érthetetlen, hogy meg lett tiltva a halottak boncolása. A nyugati országok orvoslásának egyik legnagyobb vívmánya, a halottak vizsgálata és a halál okának megállapítása nem lett engedélyezve. Ezzel számomra világos volt, hogy itt valami nem stimmel.
Számomra érthetetlen, hogy a német és nemzetközi orvosok engedik, hogy politikusok és látszat-tudósok kivegyék a kezükből szakmájuk magas szintű tudományát és az orvostársadalom szakmai képviseletét úgy lehetett politikailag manipulálni, hogy az orvosoktól, ezek küldetésétől és a saját szakmai tudásuktól is elhatárolódtak. Olyan emberek manipulálták őket, akik semmit, de egyáltalán semmit nem értenek az orvostudományhoz.
Egy olyan eseménnyel van dolgunk, ami nem epidemiológusok, vagy olyanok akik szívesen lennének azok és nem matematikusok, nem komputermodellezők és nem bioinformatikusok kezébe való. Kezdetektől a “ritka megbetegedés”-tartományban mozgunk és jelenleg még jobban alatta. Mi és csakis mi orvosok vagyunk azok, akik diagnózist állítunk fel, betegséget azonosítunk be és ezt aztán kezeljük is. A munkánk alapja nem a politika által keltett félelem vagy zűrzavar. A politikai érvelés kezdettől fogva olyan mérhetetlenül ostoba, hogy azt kérdem magamtól, hogy történhetett ez?
Mint mindig, ez most számomra nem arról szól, hogy mi történt. Ezt az igazságszolgáltatásnak kell majd és fogja is feldolgozni és ha a német igazságszolgáltatás ezt nem tudja vagy nem akarja, akkor ez nemzetközi szinten lesz feldolgozva. Ez nem az első alkalom lesz. Orvos vagyok és a munkám az életem központja volt. Az alapelvem a betegekkel és a haldoklókkal való kapcsolatomban soha nem a félelem volt, hanem mindig az a kijelentés, hogy : “Ne félj! Veled vagyok. És megszabadítalak a bajoktól.” Politikusok és szakértők ilyesmit nem tudnak, különösen a szakértők a legnagyobb csalódásaim ebben az időben. Nem azok akik a parlamentben vannak, ők maguk által kinevezett szakértők és csak hebegni-habogni tudnak. Időközben mindenfélét mondtak, úgy, hogy már nem szabad komolyan venni őket.
Én a kollégákra gondolok, akik jelenleg az oltóanyagok reklámozásával nevet akarnak szerezni vagy mondjuk úgy “kedves gyerekek” akarnak lenni. Ők pontosan tudják, hogy mi történik itt. Ez az egész orvosi alapismeret. Ezzel egy orvost sem lehet meghatni. Ez az ismeret általánosan rendelkezésre áll a laikusok számára is. Ha felnőtt emberek az életet ezek nélkül az új és korlátozott időre engedélyezett oltások nélkül nem tudják elképzelni, akkor fel kell őket világosítani a hiányzó adatokról, a szennyeződésekről, a bizonytalan hatásról, a nem ismert késői következményekről például az emberek termékenységét illetően, meg kell mondani nekik, hogy az oltás után sem lesznek védettek és mint bárki más meg tudnak fertőződni, meg kell mondani nekik, hogy továbbra is ezt az idióta maszkot hordaniuk kell és hogy minden úgy marad számukra is, mint amilyen most. Csak a rizikó, hogy károsodást szenvednek, az nagyobb. És ha ők mindezt megértették és még mindig akarják az oltást, akkor legyen az övék.
De egyet szeretnék itt mint orvos, apa és szenvedélyes nagypapa teljes szívemből mondani, el a kezekkel a gyerekektől! A STIKO is sürgősen lebeszél a gyerekek oltásáról. És ha egy politikus ideáll és mégis a tervét keresztül akarja vinni, akkor ez nemcsak felelőtlenül ostoba, hanem egy erős bűnözői energia van mögötte. Nem tudjuk, mi fog történni. Ha emberek az életük vége felé vagy a felénél rizikónak akarják kitenni magukat, hát tessék. Megérteni nem tudom, de elfogadni igen. A gyerekeknek azonban ez egész élet még előttük van. Ők maguk is még egészséges gyerekeket szeretnének kapni. Nem szeretnének semmilyen genetikai manipulációt, amiről ma még csak merész feltételezések vannak, de semmi konkrét ismeret. Nem csak a szülőket szólítom fel, hogy energikusan, teljes biológiai erejükkel és a természetből eredő teljes védelmező bátorságukkal álljanak a gyerekeik elé.
És felszólítom az orvosokat, hogy ne oltsák be a gyerekeket, akik bizonyítottan a SARS-CoV-2-től nem lesznek komoly betegek, akiknél szinte nincs is halálos lefolyás, ha előtte messzemenően egészségesek és a tulajdonképpeni fertőzésekben semmi negatív jelentőségük nincsen! Ezek a gyerekek éppen most trenírozzák az immunrendszerüket, nem kéne gátolnunk ezt, vagy teljesen tönkretenni. Milyen abszurd is ez tulajdonképpen, egy embert, egy egészséges embert beoltani egy anyaggal, úgy hogy a test maga a saját ellenségeit előállítja, amiket aztán le kell győznie. Ez számomra egy beteg ötlet. Kedves kollégák, térjetek észhez és ne hagyjátok, hogy a politika az orrotoknál fogva vezessen titeket! Ezek az emberek nem tudják mit beszélnek és soha az életükben még egyetlen pillanatra sem vállaltak felelősséget úgy egy emberért, ahogy önök mint orvos ezt naponta teszik.
A helyzet kilátástalan és meg vagyok győződve, hogy az orvosoké lesz a döntő szerep a megoldáshoz. Hogyan akarnak önök, mint főorvos vagy orvostudományi tanár emelt fővel a fiatal kollégák elé vagy a hallgatók elé lépni az előadóteremben, anélkül, hogy szégyellnék magukat amiatt, mert tartották a szájukat? Figyeljetek oda, hogy a nap végére nehogy ti üljetek a vádlottak padján, hanem a történetben ti legyetek a vádlók! A szükséges adatok, az orvosi ismeretek általánosan rendelkezésre állnak ahhoz, hogy eldöntsük, milyen orvos egy igazi orvos. A világ egyre jobban megnyugszik, úgy tűnik, hogy az értelem és a tudás visszanyerik az első helyet. Csak itt Európában, mint Németországban, Ausztriában olyan mindenki, mint akik magukon kívül vannak.
Azt gondolom, elég ebből. A gyakorlatnak vége. A dolog kicsúszott a politikusok kezéből, minden adat a nemzetközi epidémiai helyzet ellen szól. Egy pandémia úgy megy át a világon, mint egy szökőár egy áradáskor. Jön, emelkedik, majd csökken és vége. Nincsen 3. 4. X. hullám. A legrosszabb, hogy minden epidemiológus és orvos, akik tényleg szakemberek, tudják ezt. És ez most politikai gyávaság, opportunizmus és ez éppúgy büntetendő, ahogyan veszélyes is, ha itt nem nyitjuk ki a szánkat. Nekünk orvosként kellene végre legalább helyesen cselekedni. Itt az önök ideje.
Biró Éva

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.