Ismét ömlik a szar a Ráckevei (Soroksári) Duna-ágba

2019.05.29 – Ismét ömlik a szar a Ráckevei (Soroksári) Duna-ágba, ami Natura 2000 védettség alatt álló terület!

Teniszlabda, szardarabok, betétek… tudatja akivel csak tudja egy civil, azok közül akiknek fáj az ilyen természetrombolás, és nem csak azért, mert közel a főváros. Segítünk, hadd tudja meg a ClimeNews olvasó is, hogy valami nincsen rendben. Mondom ezt azért, mert egy kicsivel lejjebb is van egy nagyon korszerű létesítmény, amit úgy hívnak, hogy atomerőmű! Nehogy ragadós legyen a felelőtlenség, ami ismétlődni látszik a kolontári eset óta!

Kinek lehet a felelőssége? Ki lehet a legközelebb? Hová vezetnek a csövek? Nem hiszem, hogy nekik bármi közük lenne ehhez az esethez, hiszen az egyik legkorszerűbb technológiát használják... Amennyiben az embereket érdekli legalább a környéken, hiszen híres színészek járnak arrafelé horgászni, sőt maga Áder János is horgászik és szereti a természetet, majd csak kiadnak egy közleményt, hogy ki a felelős mindezért. Kivizsgálják az ügyet.

"Magyarország első szennyvíztisztítója az 1966. óta üzemszerűen működő, és azóta folyamatosan fejlődő Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep. A telep a legkorszerűbb technológiákat alkalmazva fogadja, és tisztítja Pesterzsébet, Kispest, Soroksár, valamint Pestszentlőrinc 300 ezer lakosának szennyvizét, ami naponta átlagosan 53 ezer m3 szennyvíznek felel meg. A 2014-es fejlesztéseknek köszönhetően a szennyvíztisztítás egyik melléktermékét, a víztelenített szennyvíziszapot is fel tudják használni biogáz előállítására. A biogáz elégetéséből fedezik a szennyvíztelep villamosenergia-, és hőigényét, ennek köszönhetően az iszap nem a környezetet szennyezi, hanem felhasználása hozzájárul a telep költségeinek csökkentéséhez." - Forrás: Műegyetem

Ismét ömlik a szar a Ráckevei (Soroksári) Duna-ágba | ClimeNews - Hírportál

Mindenki döntse el maga.

Rampasek László