Ismét ömlik a szar a Ráckevei (Soroksári) Duna-ágba

2019.05.29 – Ismét ömlik a szar a Ráckevei (Soroksári) Duna-ágba, ami Natura 2000 védettség alatt álló terület!

Teniszlabda, szardarabok, betétek… tudatja akivel csak tudja egy civil, azok közül akiknek fáj az ilyen természetrombolás, és nem csak azért, mert közel a főváros. Segítünk, hadd tudja meg a ClimeNews olvasó is, hogy valami nincsen rendben. Mondom ezt azért, mert egy kicsivel lejjebb is van egy nagyon korszerű létesítmény, amit úgy hívnak, hogy atomerőmű! Nehogy ragadós legyen a felelőtlenség, ami ismétlődni látszik a kolontári eset óta!

Kinek lehet a felelőssége? Ki lehet a legközelebb? Hová vezetnek a csövek? Nem hiszem, hogy nekik bármi közük lenne ehhez az esethez, hiszen az egyik legkorszerűbb technológiát használják... Amennyiben az embereket érdekli legalább a környéken, hiszen híres színészek járnak arrafelé horgászni, sőt maga Áder János is horgászik és szereti a természetet, majd csak kiadnak egy közleményt, hogy ki a felelős mindezért. Kivizsgálják az ügyet.

"Magyarország első szennyvíztisztítója az 1966. óta üzemszerűen működő, és azóta folyamatosan fejlődő Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep. A telep a legkorszerűbb technológiákat alkalmazva fogadja, és tisztítja Pesterzsébet, Kispest, Soroksár, valamint Pestszentlőrinc 300 ezer lakosának szennyvizét, ami naponta átlagosan 53 ezer m3 szennyvíznek felel meg. A 2014-es fejlesztéseknek köszönhetően a szennyvíztisztítás egyik melléktermékét, a víztelenített szennyvíziszapot is fel tudják használni biogáz előállítására. A biogáz elégetéséből fedezik a szennyvíztelep villamosenergia-, és hőigényét, ennek köszönhetően az iszap nem a környezetet szennyezi, hanem felhasználása hozzájárul a telep költségeinek csökkentéséhez." - Forrás: Műegyetem

Ismét ömlik a szar a Ráckevei (Soroksári) Duna-ágba | ClimeNews - Hírportál

Mindenki döntse el maga.

Rampasek László

 


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.