Már csak 11 év van hátra

Ez nem a világvégével való riogatás, hanem a valóság!
Már csak 11 év van hátra | ClimeNews - Hírportál

11 év van hátra az éghajlati káosz megállítására:

nem lehet semmivel indokolni, hogy az olajcégek nyíltan ellenezzék a termékek kibocsátáson alapuló szabályozását. Nem szabad megköszönnünk a Trump-adminisztrációnak, hogy visszahúzta a szabályozási ágazatot „a szabályozás lavináját”, és nem támogatta a megújuló energiákra való áttérést, és nem ellenezte a lobbizást a kibővített olajtermelésért. Ez egyszerűen nem a jövő.

Jan Erik Saugestad – A Storebrand Asset Management vezérigazgatója

A világ legnagyobb olajcégei rengeteg pénzt költenek évente arra, hogy blokkoltassák, elhalasztassák vagy ellenőrzésük alatt tudhassák a klímaváltozás kezelésére irányuló szabályozásokat – derül ki az InfluenceMap jelentéséből. A legtöbb pénzt az ExxonMobil, a BP, és a Chevron költi arra, hogy a globális felmelegedés kezelése ellen lobbizzon.

A jelentés szerint ezek a nagy olajcégek megtévesztően viselkednek, a 2015-ös párizsi klímamegállapodás után ugyanis elkezdték kommunikálni, hogy cselekedni kell a klímaváltozás ellen, eközben azonban növelték az olajkitermelésre irányuló befektetéseiket.

Nyilvánosan támogatják a cselekvést a klímaváltozás ellen, közben viszont a megszorító intézkedések ellen lobbiznak. Támogatják a környezetkímélőbb technológiát, de ez eltörpül amellett, amennyit az egyre bővülő fosszilis energiahordozó-üzletre költenek

– mondta a jelentés szerzője, Edward Collins.

Az InfluenceMap tanulmány fontos hozzájárulást jelent a megfontolt és komoly értékelésekhez, amelyet most meg kell valósítani globálisan. Figyelemre méltó, hogy az öt legnagyobb vezető szerepet betöltő olajcég a 2019-es tőkekiadásuk csupán 3% -át teszi ki az alacsony szén-dioxid-kibocsátású technológiákra, míg 110,4 milliárd dollárt akarnak költeni több olajra és gázra.

Már csak 11 év van hátra | ClimeNews - Hírportál

Hasonlóképpen jár el majdnem az összes vállalat Magyarországon, akik CSR, zöld-PR és egyéb “sötétzöld”, “éretlenzöld” programokkal pingálják magukat zöldre. Ameddig ezek az üzenetek nem tartalmazzák a népességrobbanás megállításának valódi támogatását, és a 100%-os karbonsemlegesítések igazolását becsapás és a fogyasztók megtévesztése az egész. Átverik és lenézik ezzel a magatartásukkal a vásárlóikat és megszegik ezzel  Magyarország Alaptörvényét is mely kimondja:

Felelősséget viselünk utódainkért, ezért anyagi, szellemi és természeti erőforrásaink gondos használatával védelmezzük az utánunk jövő nemzedékek életfeltételeit.

Rampasek, László A.
Forrás: InfluenceMap

A tanulmány innen is letölthető:

Már csak 11 év van hátra | ClimeNews - Hírportál

 


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.