Leállt a munka a tengerre telepített szélerőmű-parkokban, itt a Xaver Hurrikán!

A klímaváltozás tagadhatatlan bizonyítékaként lecsapott ezekben az órákban Németországra a Xaver nevű hurrikán!

Leállt a munka a tengerre telepített szélerőmű-parkokban, itt a Xaver Hurrikán! | ClimeNewsA Grönland fölött kialakult rendkívül alacsony légnyomású zóna a Német Időjárástani Intézet (DWD) számításai szerint az óránkénti 150 kilométeres sebességet meghaladó széllökésekkel terjed át csütörtök délelőtt az Északi-tenger németországi partvidékére, írja az MTI.

A Skócián 180km/óra-s széllökésekkel áthaladt Xaver 20 ezer háztartást hagyott ott elektromos áram nélkül, számos egyéb problémát, rengeteg veszteséget és nem várt többletkiadást okozott ott a gazdaságnak. Németországban leállították a szélerőműparkokat a partmentén és a térségben, valamint számos óvintézkedést foganatosítottak korábban. A vihar csütörtök este és péntekre virradó éjjel lehet a legerősebb.

Ahol 80 km/óra feletti szeleket várnak ott a szélerőműveket leállították! A viharzóna szélén viszont ezek a berendezések a maximum termelést hozzák és ez érezhetővé vált azonnal az áramtőzsdén. Ott jelentősen emelkedik a szélerőművek termelése. Annak érdekében, hogy ennek a többletenergiának legyen helye a rendszerben, az azonnali szállításra kínált áram kilowatt-óránkénti ára a német nagykereskedelmi piacon egy nap alatt 40 százalékkal 31,5 euróra süllyedt – számolt be a Handelsblatt című lap.
A Haiyan szupertájfun – amelyik több mint 5 ezer halálos áldozatot követelt (nincs egy hónapja) a Fülöp szigeteken – után, a Xavér is egy bizonyíték arra, hogy a klímaváltozás valós dolog, nem kell várni a jóslatokra itt van és akik átélték vagy átélik azok megértik, hogy a természet miként vág vissza ennek a felelőtlen civilizációnak a környezetszennyezésre. Itt elsősorban a fosszilis energiaforrások eltüzelésére és az őserdő kipusztításra gondolok, melyek helyrehozhatatlan valós veszélyeket okoznak, ha azonnal nem cselekszünk ellene.

Nincs pardon a ‘karbonsemleges gazdaság‘ ideje eljött. Azonnal át kell állni, lépni kell… nagyon remélem még nem késő!

Rampasek LászlóAhogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.