Miért oltjuk a gyermekeket COVID-19 ellen?

Ezzel a címmel jelent meg egy tudományos közlemény egy toxikológiai szakfolyóiratban, amerikai, orosz, olasz, görög és román szakemberek tollából.

A saját műfajában meglepően őszinte hangvételű beszámoló a COVID-19 elleni tömeges oltás kockázat-haszon mérlegelését vezeti le, adatait hivatkozásokkal alátámasztva, következtetéseit pedig részletesen indokolva.

A szerzők megállapítása szerint a koronavírusból eredő halálozások száma a diagnosztika hiányosságai, a társ- és alapbetegségek kimenetelt meghatározó hatásai és az egészségügyi szolgáltatók érdekei miatt messze túlbecsült, miközben a bármely okból való halálozások száma a pandémia ellenére nem változott jelentősen. Meglátásuk szerint COVID-ban leginkább azokat vesztettük el, akik egyébként is meghaltak volna.

Miközben a járványügyi hatóság szerint az USA-ban a halálos áldozatok száma májusra elérte a 600 ezret, ezek kevesebb mint 6%-ában szerepel a koronavírus a halál közvetlen okaként. Így a valóban koronában, és nem koronával elhunytak száma legfeljebb 35 ezer lehet, hasonlóan egy enyhébb influenza szezonhoz.

A COVID-19 megbetegedés halálos kockázata a több, gyakran legalább 4 alapbetegséggel küzdő 65 éven felülieket érinti, ám a vakcinák közvetlen károkozása is leginkább őket sújtja. A fiatalabb korcsoportokra nézve a betegség és az oltások rövid távú kockázata is alacsonyabb. Ám mivel a gyermekek koronavírus halálozásának kockázata elhanyagolható, a vakcinából eredő bármilyen alacsony rövid távon jelentkező mellékhatás rizikója túl magas számukra. Ráadásul a közép- vagy hosszú távon felbukkanó esetleges mellékhatásokkal is éppen nekik kellene a leghosszabb ideig együtt élniük.

Míg a klinikai kísérletekben lehetőleg egészséges személyeken tesztelik a terméket, a legidősebbeket alig vonták be a vizsgálatokba. A való életben a sok társbetegséggel élő, magas kockázatú csoportokon kezdték a vakcina tömeges alkalmazását.

Miért oltjuk a gyermekeket COVID-19 ellen? | ClimeNews

Részben ennek a következménye a VAERS-be, az oltások mellékhatásait nyilvántartó rendszerbe történt rengeteg bejelentés. A képen látható görbe a vakcinák beadását követően jelentett halálozásokat ábrázolja az eltelt napok függvényében. Amennyiben nem volna összefüggésük az oltással, nem görbét, hanem egyenest kellene látnunk.

Miért oltjuk a gyermekeket COVID-19 ellen? | ClimeNews

Számításba véve, hogy a VAERS-be kívánkozó eseményeket hagyományosan nagyságrendekkel aluljelentik, a szerzők úgy kalkulálnak, hogy az elképzelhető legjobb esetben is ötször annyi 65 éven felülit öl meg a vakcina, mint ahányat a COVID.

A tanulmány számba veszi az eddig feltárt rövid távon jelentkező vakcina mellékhatásokat/szövődményeket, részletezve a megismert és feltételezett mechanizmusokat is, melyek kialakulásukhoz vezetnek. Szó esik az oltóanyag szervezeten belüli eloszlásáról, a toxikus/patogén tüskefehérjéről, az allergén vivőanyagról, az endotél károsodásról, alvadási rendellenességekről, szívelégtelenségről, gyulladásról, fertőzésfokozásról, autoimmunitásról, azok markereiről és hosszabb távon elképzelhető következményeiről.

A szerzők aggodalmuknak adnak hangot, hogy a tömeges oltás jelenlegi üteme mellett egy esetlegesen felbukkanó közép- vagy hosszútávú mellékhatást felismerve már késő lesz korrigálni. A körülmények ismeretében nem értik, hogyan engedhetik, hogyan folytathatják, hogyan propagálhatják a népesség teljes átoltását.

Forrás: ScienceDirect
A hivatkozott és saját szavaimmal röviden ismertetett közleményre Német István barátom hívta fel a figyelmemet, aki folytatólagosan elkövetett őszintesége miatt jelenleg nem jogosult tartalmat megosztani a fészbukon. – Hevesi Ferenc

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.