Újabb szélsőséges viharok figyelmeztetik az emberiséget

Újabb időjárási eseménysorozat figyelmezteti az emberiséget az azonnali cselekvés fontosságára. A globális felmelegedés számlájára írható szélsőséges viharok újabb számlát állítottak ki az emberiségnek igen rövid ideig tartó szolgáltatással.

Újabb szélsőséges viharok figyelmeztetik az emberiséget - ClimeNews - Hírportál

Ez a szolgáltatás, – mely az ébresztőt szorgalmazza – közel azonos időben zajlott a világ több pontján és senki ne csodálkozzon azon, hogy egyre több lesz a klímamenekült.

Többen meghaltak és eltűntek Mallorcán esőzések okozta áradások miatt. Itt a hirtelen jött heves esőzések okoztak erős áradásokat szerdára virradóra. Az érintett településeken az áradás bokáig érő sarat, elárasztott pincéket, udvarokat, egymásra torlódott és összetört autókat hagyott maga után. Kilenc autóutat le kellett zárni a szigeten. A térséget katasztrófa sújtotta övezetnek minősítette a Spanyol miniszterelnök.

Mallorca után Szardíniát érte el a vihar. A Földközi-tenger második legnagyobb szigete most katasztrófa sújtotta övezetre hasonlít: sárfolyam és áradások pusztítanak a térségben. A megáradt folyóból embereket kellett kimenteni, miután autójukat elsodorta az ár, sajnos többen meghaltak eközben. A Cagliarit Capoterrával összekötő sztrádahíd összeomlott, így egy fontos autópálya szakadt ketté. Capoterra városa jelenleg teljesen el van vágva a külvilágtól. Ogliastra térségében két iskolát bezártak, miután a sportpályát körbeölelő fal leomlott.

Az elmúlt időszak esőzései miatt áradások vannak Szicíliában, Calabriában, Pugliában is.

Közel azonos időben az Egyesült Államokban, Floridában az évszázad vihara tombolta ki magát. A Michael névre keresztelt hurrikán mindent vitt ami az útjába került. A hurrikán magyar idő szerint szerda este érte el Florida partjait. Az elmúlt száz év legpusztítóbb erejű szélvihara áradásokat okozott, a víz fákat mosott ki, lakásokat árasztott el, a strandok is teljesen víz alatt vannak. Floridában, Alabamában és Georgiában házak százezerei vannak áram nélkül.

Újabb szélsőséges viharok figyelmeztetik az emberiséget - ClimeNews - HírportálKét nappal korábban a világ egyik leghíresebb klímakutató szervezete az IPCC adta ki a legfrissebb jelentését, melyben a globális felmelegedés várható következményeit erősítette meg. A közelmúlt katasztrofális bizonyítékai mellé, – mint ahogy a fenti esetek is mutatják – folyamatosan érkeznek a figyelmeztetések arra vonatkozólag, hogy a klímakatasztrófa elkezdődött egy sorozattal melynek a csattanója, az utolsó része a végső leszámolás lesz. Ennek az áldozatává, kárvallottjává pedig a mostani civilizáció válik. Ahelyett, hogy vitatkoznának a legnagyobb döntéshozók még mindig arról, hogy a teljes összeomlás 3, 5 vagy 10-12 év múlva következik be, a valóság szerintem az, hogy bármelyik pillanatban ez megtörténhet már. Nincsen időnk, kiszaladtunk belőle és ez azt jelenti, hogy a legsürgősebb, legnagyobb hatást elérő intézkedéseket, cselekvéseket meg kell tenni. Ez pedig nem győzöm hangsúlyozni két terület.

1./ A legnagyobb, legfőképpen környezeti problémánk oka a népességrobbanás. A világ kormányainak is azonnal intézkednie kell, támogatniuk szükséges az ezzel foglalkozó szervezeteket, hogy a népességrobbanásban lévő területeken segítsenek, legfőképpen a fiatal lányokon, hogy legyen tudásuk, eszközük és legfőképpen joguk a fogamzásgátlásra. A téma szakértője itthon a BOCS Alapítvány és érdekessége a munkájuknak, hogy egyben a legnagyobb klímavédelmi projekt is az ő kezükben van ezáltal.

2./ A második legnagyobb problémája az emberiségnek, hogy még – majdnem 80%-ban – mindig az energiát a fosszilis tüzelőanyagok elégetéséből nyerik. Ennek átalakításának legjobb eszköze a karbonsemlegesítések, mely hatalmas mértékben segíti a pénz áramlását, a fosszilisbe történő befektetések helyett a megújulók irányába. “A karbonsemlegesítés a fenntarthatóság megkerülhetetlen eleme!” Ez minden szervezetre vonatkozik, bármit lehet karbonsemlegesíteni, ami mögött energiafelhasználás van. Szolgáltatást, terméket, céget, weboldalt sőt a magánszemélyeknek az életvitelükből adódó saját karbonlábnyomukat is ki tudják egyenlíteni, úgynevezett karbonkreditek megvásárlásával. Egyébként megjegyzem, hogy ez utóbbi Magyarországi program jeles képviselője az ismert színész Reviczky Gábor. Nem kell külföldre utazni, hogy valaki karbonsemlegesíteni tudjon, ezt megteheti a BB Leading Solutions cégen keresztül vagy a BOCS Alapítványnál vagy akár pl. ha egy weboldalt szeretne semlegesíteni, akkor egyszerűen az interneten keresztül is.

Rampasek László

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.