Valóban nem létezik fertőzőképes, tiszta SARS-CoV 2 izolátum

Kritika cáfolata – valóban nem létezik fertőzőképes, tiszta SARS-CoV 2 izolátum.

Valóban nem létezik fertőzőképes, tiszta SARS-CoV 2 izolátum

Nem rég feltettem egy cikket az oldalunkra, melyet egy bizonyos Vincze István az alábbi kommentben kérdőjelezett meg. Utána néztem és biztosan állíthatom, hogy állításom helyén való volt az általa nívótlannak kántált cikkemben. Egyetlen általa felsorolt cikkben sem igazolják, hogy a vírust izolálták, tisztították és visszafertőzőképessé tették. Jobb helyeken az ilyen minőségen aluli, trollkodó, a másik felet méltatlanul minősítgető kommenteket nem is szokták megválaszolni, de itt megkapja a választ Vincze úr, hiszen a valós viták által képes a tudomány fejlődni és nyilván vannak kollégák, akiknek fontosak az érvek azért, hogy tisztán lássanak.

Előbb lássuk a kritikus kommentet.

„Dehát ez megint SZEMEN SZEDETT HAZUGSÁG! Tamasi “doktor” úrnak ajánlom az úgynevezett tudományos folyóiratokat és az úgynevezet peer-review rendszer tulajdonságait. Gondolom újakat mondok, azért születhetett ez a nívótlan cikk.
Több száz intézet (köztük több magyar is, elsőként Kemenesi Gáborék csoportja Pécsen) mutatta ki nem csak a vírus genomját, hanem a nukleokapszidot is pl HRSEM segítségével.
NCBI, 2020. május, első USA fertőzöttből izolálás:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7239045/
2020 febr: első Dél-Koreai fertőzöttből izolálás
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7036342/
2020 május, Olasz fertőzöttökből izolálás az ASM journalben
https://jvi.asm.org/content/94/11/e00543-20
Itt 2020 ősszel karakterizáció HRSEM-mel
https://www.nature.com/articles/s41598-020-73162-5
Tavaly nyáron észak Németországban:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7272567/
Az ASC-ben publikált téli cikk az Albert Einstein College of Medicine intézetből
https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acsomega.0c03512
Itt az RObert Koch intézet 100nm-es felbontású nagyfelbontású scanning-elektronmikroszkópos vizsgálatai:
https://www.rki.de/…/NRZ/EM/Aufnahmen/EM_Tab_covid.html
A végén a pécsi csoport, Kemenesi Gábor virológus tollából:
https://www.mdpi.com/2073-4425/12/2/194
https://www.mdpi.com/1999-4915/12/12/1401

Vincze Istvan
[email protected]

Válaszom a felsorolt idézetekre

A  vírus maga létezik, senki nem ezt észrevételezi. A szekvenciáját szabadalmaztatták ezt is jól ismerjük. A mutánsokat szekvenálással azonosították. Ezek nem bizonyítanak többet, mint hogy a vírus létezik, mutálódik. Az, hogy kimutatták betegekből, nem bizonyítja, hogy attól a vírustól fertőződtek meg a páciensek, nem bizonyítja, hogy létezik egy csak ezen vírus által létrehozott kórkép és persze le sem írják ezt a kórképet. Az állítás továbbra is igaz: nincs egyetlen bizonyítéka sem annak, hogy a fertőzőképes és betegséget okozni tudó vírus tisztítva, azonosítva létezik a világ bármely laboratóriumában, azzal egészséges egyedeket és sejtek befertőzve egy speciális COVID 19 kórképet hozhatnak létre.

1) https://www.mdpi.com/1999-4915/12/12/1401: A teljes genomot hatarozták meg, 32 covidos betegből. Megnézték, hogy a nem betegekben benne van-e ugyanez a szekvencia. Nincs bennük.
Az, hogy a betegekben benne van a virus, nem bizonyitja, hogy a virus okozta a tüneteket és a megbetegedést.

2) https://www.mdpi.com/2073-4425/12/2/194: Egy betegből származó mintából kettő vírus jelenlétét mutatták ki, majd számítógépes modellen nézték a vírus fehérje kötődési képességét. Nem izolálták a vírust és nem azzal végezték a kísérletet. Nincs igazolva, hogy ez a vírus szekvencia felelős a megbetegedésért. A közlemény címe “in silico analízis” vagyis az adatbázisokban való kutakodás és összehasonlítás. Az így nyert adatok nem képesek COVID tüneteket kiváltani.

3) https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acsomega.0c03512#
Ebben a cikkben két sejtvonalba beleklónoltak kettő tüskefehérjét és azt jellemezték. Nem a tüskefehérje okozza a fertőzést, nem azt bizonyították, hogy a vírus fertőz, csupán azt, hogy a tüskefehérje a receptorokhoz képes kötődni, valamint, hogy a tüskefehérje egy immunválaszt vált ki. Minden más testidegen fehérje is ugyanezt teszi.

4)  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7272567/  A vírus teljes szekvenciáját leírják és azt a betegből kiveszik. A genetikai anyag viszont önmagában nem fertőz. Ha fertőzne, akkor minden tüskeferhérje mRNS vagy DNS, ami az oltásokban is van, akkor az is betegséget okozna. Azt sem nézték meg, hogy nem betegben benne van-e ugyanez a szekvencia. A cikk nem bizonyítja, hogy a vírus megbetegedést okozott volna valakiben.

5) https://jvi.asm.org/content/94/11/e00543-20   Itt is a vírus teljes genetikai állományát szekvenálták. A vírust nem izolálták, nem fertőztek meg vele senkit, semmilyen élőlényt, nem használtak nem betegekből vett kontroll mintát sem.

6) https://jvi.asm.org/content/94/11/e00543-20   Ebben a közleményben a betegből vett mintában találtak vírust, amelyet sejtkultúrában felszaporítottak, elektronmikroszkóppal megállapították, hogy az izolátumnak korona szerű szerkezete van és megszekvenálták. Az eredmény alapján megállapították, hogy az hasonló a wuhani víruséhoz. Szekvencia hasonlóságról van szó, senkit nem fertőztek meg vele, nem nézték meg egészségesekben, vagy COVID-on átesettekben benne van-e ugyanez, vagy hasonló szekvencia. Tehát nincs negatív kontroll, nincs bizonyítva, hogy fertőz.

7) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7239045/   A vírust betegből izolálták, szekvenálták és berakták egy gyűjteménybe. Nem fertőztek meg vele senkit, nem nézték meg, hogy tünetmentesekben benne van-e, hogy influenzás, náthás, bakteriális tüdőgyulladással küzdőkben benne van-e.

Dr. Tamasi József