Farmerruha és újra a Réthy Fashion

Farmerruha és újra a Réthy Fashion | ClimeNews - Hírportál

A Réthy márkanév már nem ismeretlen a farmerruha hazai piacán. Arról a vállalkozásról beszélek, amelyik eredetileg is úgy indult, hogy figyelembe vette a társadalmi és a környezetvédelmi kihívásokat.

Az emberek tényleg hisznek abban, hogy jól haladhatsz, ha jót teszel. Ők ebben az évben is kiszámoltatták a karbonlábnyomukat és amit nem tudtak csökkenteni azt ellentételezték karbonkreditek vásárlásával végső felhasználásra.

Farmerruha és újra a Réthy Fashion | ClimeNews - HírportálA tevékenységük révén a farmer újrafelhasználása során csak részben ismétlődik a gyártás, (mert nem kell az anyagot előállítani, festeni újra, marad a szabás, varrás) és az így kapott új farmerruha viselésével és tisztításával kapcsolatban kibővült a ruha teljes életciklusa 4 évvel. A szén-dioxid megtakarítás 457,5 kg/farmerruha! Ennek oka, hogy azok a vevők akik farmert vennének eleve nem újat vásárolnak, hanem olyat amelyik újnak (másnak, divatosabbnak) látszanak. A tevékenység környezetre gyakorolt hatása pozitív amiatt, hogy a hulladéklerakóba is 4 évvel később kerül az anyag…

Azt azért tudjuk, hogy a komoly vállalatok, amik megalapozzák a gazdaságot, a nyugdíjunkat, akik tényleg mozgatják a világot, ragaszkodniuk kell ahhoz, hogy több pénzt keressenek. Ők a pénzüket és a munkájukat egy olyan portfóliójú vállalatba fektették, ami koncentrált a üzleti növekedésre és a legfontosabb környezetvédelmi és társadalmi problémákra is.

Ők nem azzal teljesítettek többet ezen a területen másokkal ellentétben, hogy adakoztak azért, hogy 100%-ban karbonsemleges cég legyenek vagy kedves állampolgárnak tűnjenek. Hanem a folyamatra koncentráltak, amik számítanak a vállalkozásuknak, mint kevesebb energiát és vizet fogyasztani a gyártási folyamataikban; biztossá tették a szerződéseikben és a marketing kommunikációjukban az elköteleződést a hosszú távú vállalati eredményekért és a támogatott közösségekért, nem csak a közeli eredményekért. Nekik sikerül egy elsőosztályú vállalati kultúrát építeni, ami magasabb alkalmazotti hűséggel rendelkezik, ott-maradással és termelékenységgel.

Rampasek László