evian – Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság érdekében

Környezettudatosság

Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság érdekében, folyamatosan odafigyelünk arra, hogy mérjük és csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat minden egyes palack víz előállítása és életciklusa során, kezdve a felhasznált anyagok kiválasztásától, a termelésen és szállításon át egészen az újrahasznosításig.

evian - Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság érdekében | ClimeNews

Karbonsemlegesség

evian - Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság érdekében | ClimeNewsMár ma is karbonsemleges minősítéssel rendelkezünk és teljes mértékben elkötelezettek vagyunk a fenntartható jövő érdekében.

De mit is jelent az, hogy karbonsemlegesség? Azt, hogy úgy vigyük el Hozzád a természetes forrásvizet, hogy eközben a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez is hozzájárulunk.

Elkötelezetté váltunk a karbonsemlegesség érdekében és el is értük ezt úgy, hogy odafigyelünk arra, hogy mérjük és csökkentjük az ökológiai lábnyomunkat minden egyes palack víz előállítása és életciklusa során: a felhasznált anyagok kiválasztásától kezdve, a termelésen és szállításon át egészen az újrahasznosításig. A még fennmaradó károsanyag-kibocsátás ellensúlyozása érdekében együtt dolgozunk a Livelihood Alapítvánnyal, akik 130 millió fát ültettek. 2008 óta 25%-kal csökkentettük az energia felhasználásunkat és 2017-ben termékeink az USA-ban és Kanadában elnyerték a Carbon Trust által felügyelt PAS 2060 nemzetközi szabványnak megfelelő karbonsemleges minősítést. Bár minderre nagyon büszkék voltunk, nem elégedtünk meg ennyivel. 2020 áprilisában az evian világszerte elnyerte a Carbon Trust által felügyelt karbonsemleges minősítést.

Mit jelent az, hogy karbonsemlegesség?

Azt jelenti, hogy amellett, hogy azon dolgozunk, hogy az evian a világon mindenhova eljusson, mindent megteszünk annak érdekében, hogy csökkentsük a szén-dioxid kibocsátásunkat és az ökológiai lábnyomunkat. A karbonsemlegesség elérése és megtartása érdekében az alábbi három fontos lépést tartjuk szem előtt a teljes termelési folyamaton keresztül:

Károsanyag-kibocsátás mérése | evian - Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság érdekében | ClimeNews Hulladék és károsanyag-kibocsátás csökkentése | evian - Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság érdekében | ClimeNews Környezeti terhelés kiegyenlítése (carbon offset) | evian - Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság érdekében | ClimeNews Szén-dioxid semlegesség | evian - Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság érdekében | ClimeNews
Károsanyag-kibocsátás mérése Hulladék és károsanyag-kibocsátás csökkentése Környezeti terhelés kiegyenlítése
(carbon offset)
Szén-dioxid semlegesség

Olvasson tovább, hogy megtudja, mit tesz az evian a karbonsemlegesség elérése és fenntartása érdekében az alábbi területeken.

Szállítás | evian - Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság érdekében | ClimeNewsSzállítás | evian - Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság érdekében | ClimeNewsAmikor csak lehetséges, növeljük a hatékonyságot a környezetre gyakorolt káros hatások csökkentése érdekében. Például palackjaink hozzávetőlegesen 75%-át vonattal szállítjuk a kikötőkbe a franciaországi gyárunkból, mert a vonatok karbonlábnyoma tízszer kisebb, mint a teherautóké. Az evian együttműködik az Environmental Defense Fund Climate Corps programjával a helyi közlekedés széndioxid-kibocsátásának csökkentése érdekében és a logisztikai csapatunk fel van szerelve egy karbonkalkulátorral, amely a döntéshozatali folyamatoknál segíti a szén-dioxid növelő hatások figyelembevételét.

 

Category: evian

Szállítás | Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság érdekébenSzállítás | Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság érdekébenAz újrahasznosított PET (rPET) palackok használata 50%-kal alacsonyabb üvegházhatást okozó gázkibocsátást eredményez, mint az újonnan gyártott PET palackok felhasználása. Ennek érdekében az evian növeli az rPET tartalmát a palackjaiban. Jelenleg az összes műanyag palack* 25%-a rPET-ből készül, kivéve az 1,5 literest, amely 50% rPET-et tartalmaz. Az evian Észak-Amerikában együttműködik a Closed Loop Fund-dal, hogy növelje a műanyag palackok begyűjtésének és újrahasznosításának mértékét annak érdekében, hogy támogassa a körforgásos gazdaságot.

*a címkék és a kupak nélkül

Category: evian

Termelés | Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság érdekébenTermelés | Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság érdekébenÜzemünk nem csak víz palackozására szolgál, hanem feladata a körforgásos gazdaság hosszú távú fenntartása is. Ezt a jövőt a gyárunkban építjük, ott, ahol az egész történetünk elkezdődött. Azon a helyen, ahol minden termékünk és innovációnk megszületett, és ahol a jövőbeni termékeinket is a gazdasági, társadalmi és környezeti kihívásoknak való megfelelés figyelembevételével hozzuk létre.

A palackozónk kiváló példája a legjobb energia- és környezetgazdálkodási rendszereknek, 100%-ban megújuló energiaforrással működik. Mind az ISO 50001, mind az ISO 14001 tanúsítványokat megkaptuk a fenntartható működésünk alapján, ami azt bizonyítja, hogy nem csak beszélünk az energiahatékonyságról, hanem valójában eszerint is dolgozunk – és nem is akárhogyan.

Mitől olyan különleges a palackozónk? Attól, hogy vízenergiából és biogázból előállított, 100%-ban megújuló energia működteti:

vízenergia | Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság érdekében A vízenergia olyan villamos energia, amelyet víz felhasználásával állítanak elő. Víz mozgatja a turbinákat, amelyek a generátor segítségével elektromos áramot termelnek.
biogáz | Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság érdekében A biogáz olyan metánból áll, amely szerves anyagok, például mezőgazdasági hulladék, trágya, növényi anyag, szennyvíz, zöld hulladék vagy élelmiszer hulladék bomlásával keletkezik.

Category: evian

Kiegyenlítés (carbon offset) | Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság érdekébenAz éghajlatváltozásra gyakorolt ​​hatásunk csökkentése és a megújuló alapokra épülő gyártás elsődleges fontosságú számunkra, de mindeközben fenntartottuk karbonsemlegességünket is a Livelihood Carbon Fund segítségével, amelyet többek között a Danone alapított 2008-ban.

Kiegyenlítés (carbon offset) | Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság érdekében

Az alap közel 130 millió fát ültetett a szén-dioxid kibocsátás természetes csökkentésére. A mangrove fák kiszűrik a légkörből a CO2-t, magukban tartják a szenet, az oxigént pedig visszaengedik a légkörbe.

De nem csak növényeket ültetünk, hanem óvjuk a vízökoszisztémát is és munkalehetőséget teremtünk a helyi lakosság számára. Véleményünk szerint így mindenki csak nyertes lehet.

Category: evian

Fordította: dr. Meckl Orsolya
Forrás: evian

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.