A maszk használat számos egészségre veszélyes hatást rejt

Egy kutatócsoport 109 maszkvizsgálatot értékelt, és az eredményeket közzétette a neves International Journal of Environmental Research and Public Health (IJERPH) folyóiratban.

A maszk patofiziológiája (fontos fizikai és kémiai hatások): Az illusztráció a légzési ellenállás és az N95-ös maszk holt térfogatának ábrázolása egy felnőttnél. Légzéskor, a tüdő lehetséges gázcseretérfogata összességében jelentősen, mínusz 37%-kal csökken. A légzési mélység és a légzési térfogat csökkenése miatt a nagyobb légzési ellenállás plusz 128% (belégzéskor nagyobb a terhelés, mint kilégzéskor). A megnövekedett holt térfogat miatt plus 80%, amely nem vesz részt közvetlenül a légzésben, gázcserében, és csak részben keveredik a környezettel.

Elemzésükből a tudósok nemcsak számos egészségre veszélyes hatást vonnak le, mint például az immunrendszer elnyomása a daganatfejlődés elősegítésén keresztül, hanem egy maszk okozta kimerültségi szindrómát is-röviden MIES.

Még az orvos, tudós és a tanulmány társszerzője, Dr. Kai Kisielinski meglepődik, amint ezt a Milena Preradovicnak adott interjújában elismeri. A mellékhatások és veszélyek óriásiak. “A lakosság széles körű maszkviselése releváns hatásokhoz és következményekhez vezethet számos orvosi területen” – írják a tudósok tanulmányuk német összefoglalójában.

A maszkokból származó bőrkiütések gyakori következmények. Akne alakul akár 60%-ban a maszk viselők között,  magyarázza az orvos. De a maszkok a légzést is befolyásolják. Kimutatták, hogy az FFP2 maszk viselése majdnem megkétszerezi a holt térfogatot, vagyis azt a levegőmennyiséget, amely csak előre -hátra lendül be- és kilégzéskor, és a légzési ellenállás majdnem 130% -kal magasabb. Kevesebb oxigént (O2) tud felszívni, és kevesebb szén -dioxidot (CO2) bocsáthat ki. Ez megváltoztatja ezen gázok szintjét a vérben.

Dr. Kisielinski szerint negatív hatások a belső szervekre és a központi idegrendszerre is hatnak. Megmérték, hogy az erek kitágulnak az agyban, ami fejfájáshoz, de pánikreakciókhoz és szorongáshoz is vezethet. A túl sok CO2 a vérben is növelheti a vérnyomást. A maszkok úgy is befolyásolhatják a sejtek anyagcseréjét, hogy az immunrendszer legyengül, és esetleg még a daganatos betegségek is előnyben részesülnek.

A MIES kimerültségi szindróma

A kutatócsoport a légzési zavarok és a fejfájás mellett egy úgynevezett maszk okozta kimerültségi szindrómát (MIES) is talált, amely olyan tüneteket okozhat, mint a koncentráció, a gondolkodás és akár a beszédzavar. Kimutatható, hogy a vér oxigéncsökkenése korrelál a kimerültség tünetével. Ha a maszkot hosszú ideig hordja, a pulzusszám és a légzésszám nő, és a légzés mélysége csökken.

A folyamatosan növekvő légzés károsítja a vért és a koszorúereket, a megnövekedett szívverés pedig neurológiai és szívbetegségeket okozhat. Kisielinski szerint a lehetséges hosszú távú következményeket még kutatni kell.

Különösen a gyermekek esetében az orvos a tények alapján “megkérdőjelezhetőnek” tartja a maszk viselését. Rámutat, hogy a leírt egészségügyi problémák mellett kommunikációs problémák is felmerülhetnek, és csökken az empátia képessége.

Terhes nők számára a túl magas CO2 -szint a vérben negatív hatással lehet a születendő gyermekre. A maszkokban lévő formaldehid káros hatással is járhat, ha a maszkot hosszú ideig viselik, és a belélegzett műanyag részecskék (polipropilénből) irritálják a nyálkahártyát.

Dr. Kisielinski rámutat arra is, hogy a fertőzések folyamatát alig befolyásolta a maszk viselése, amint azt tanulmányok is kimutatták. Azt is kifejti, hogy a széles körben elterjedt helytelen használat a kórokozók, például gombák, influenzavírusok vagy különböző tüdőgyulladást okozó kórokozók felhalmozódásához vezethet. Tehát fennáll annak a lehetősége, hogy a betegségeket elsősorban a maszk viselése okozza – magyarázza Kisielinski.

Forrás: Medicus Ante

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.