Jogalap nélkül maszkkötelezés visszautasítása

Tisztelt Igazgatónő / asszony/ Igazgató úr tisztelt intézményvezető!

A gyermekek maszkviselésével kapcsolatos tájékoztatását megkaptam, azonban az általam alább felsorolt, tudományosan bizonyított egészségügyi károk miatt a gyermekem eddig sem hordott maszkot, és ezután sem szándékozok maszkot adni rá.

A maszkviselés jogi hátterét illetően kérem, szíveskedjen tájékoztatni, hogy melyik jogszabály (törvény vagy kormányrendelet) mely §-a, bekezdése, pontja teszi lehetővé jelenleg az iskolai (intézményi) kötelező maszkviselés elrendelését és bevezetését.

Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 247. § (1b) bekezdés c) pontja, és a 232/D. § (1) bekezdés d) pontja alapján ugyanis veszélyhelyzetben maszkviselést kizárólag a Kormány rendelhet el kormányrendeletben.

Ez az oktatási intézményeket illetően nem történt meg.

A járványügyi védekezést meghatározó 484/2020. (XI. 10) Korm. rendelet 1. §-a alapján a maszkviselés kizárólag az egészségügyi és a szociális intézményekben kötelező, más helyeken pedig nem tilos. Az, hogy a maszkviselés nem tiltható meg, nem jelenti azt, hogy bárki más kötelezővé teheti.

Budapest főpolgármesterének kezdeményezését is visszautasította az EMMI, tehát ő sem rendelheti el, mivel felhatalmazás hiányában jogszerűen nem tud eljárni. Minden felhatalmazás nélküli maszkviselésre kötelezés pedig jogszabálysértő.

Immár nemzetközi tanulmányok állnak rendelkezésre melyek mind az egészségügyi károkozást, mind a maszkok hatástalanságát bizonyítják. Így viselésük értelmetlen és káros is.

Az oktatási intézményeknek úgy vélem mindenek felett tiszteletben kell tartaniuk a gyermekek egészséghez való alapjogát, melyet maszkviselésre való kényszerítésük több ponton megsért.

Sajnálatos a magyarországi szakemberek többségének félrevezetése ebben az ügyben, de bízom az Ön tisztánlátásában, és hiszek abban, hogy levelem elolvasása után nem kényszeríti egészségkárosításra a gyermekeket.

Jogalap nélkül maszkkötelezés visszautasítása | ClimeNews

A gyermekek maszkviselésével kapcsolatos káros hatásokról az egyik legjelentősebb tudományos munkát 2021. június 30.-án a Journal JAMA Pediatrics publikálta. A szerzők között van a már jól ismert toxikológus, immunológus prof. Stefan Hockertz és a pszichológus prof. Harald Walach is. A tanulmány megállapítja, hogy a gyerekeknél a maszkok alatt mért CO2 mennyisége már 3 perc maszkhordás után is 13.000 ppm értéket ér el, ami teljesen elfogadhatatlan. A német Szövetségi Környezetvédelmi Hivatal 2008-ban közzétett megállapítása szerint amennyiben a levegő CO2 tartalma meghaladja a 2000 ppm-et, annak egészségkárosító hatása van. A gyermekeknél mért érték percek alatt is ennek a sokszorosa.

Tanulmány elérhető itt: https://jamanetwork.com/journals/jamapediatrics/fullarticle/2781743

Szintén tudományos folyóiratban megjelent tanulmányok bizonyítják, hogy a maszkok viselése jelentősen növeli a staphylococcus fertőzés, egyéb fertőzések és a másodlagos tüdőgyulladás kialakulásának valószínűségét. Mivel a hétköznapi környezetben jóval több kórokozóval találkozunk mint a kórházi dolgozók steril körülmények között, állandó hőmérsékleten és páratartalom mellett. Testünk izzad, a nedves környezet pedig kedvez a fertőzések maszkokon való megtapadásának és szaporodásának.

Ezeket az egészségügyi eszközöket nem utcai használatra tervezték. Céljuk, hogy műtőben, viszonylag steril körülmények között és állandó hőmérsékleten megvédjék a beteg sebeinek véletlen szennyeződését, és viselőjüket a testnedvek fröccsenéseitől vagy permetezésétől. Vírus elleni védelemre, ahogy a használati útmutatójukban is áll nem alkalmasak. Minimum FFP2-es maszk az ami ameddig steril körülmények állnak fenn alkalmas lehet vírus elleni védelemre, de ez gyermekek számára alkalmatlan.

A maszkok viselése során a gyermekek a szájukon keresztül lélegeznek. A krónikus és hosszan tartó szájlégzés megváltoztathatja az arc fejlődését. Jól dokumentált, hogy azok a gyermekek, akik szájjal lélegeznek, szájdeformitást és megnyúlt arcot alakíthatnak ki.

A maszkviselés pszichológiai károsodása szintén jelentős.

Az arckifejezések szerves részét képezik az emberi kapcsolatoknak, különösen a kisgyermekek esetében, akik csak megtanulják jelezni a félelmet, zavartságot és boldogságot. A gyermek arcának elfedése elnémítja ezeket a nonverbális kommunikációs formákat, és robotizált és érzelemmentes interakciót, szorongást és depressziót eredményezhet. Az emberek beszédének látása a fonetikus fejlődés építőköve. Különösen fontos a fogyatékkal élő gyermekek, például hallássérült gyermekek számára.

Az egyszer használatos maszkok anyaga szintén bizonyítottan egészségkárosító. Michael Braungart professzor, a hamburgi Környezetvédelmi Intézet tudományos igazgatója megvizsgálva azokat több mérgező anyagot is talált bennük. Leírta, hogy sem az FFP2-es sem a sebészi maszkok nem alkalmasak az üzletekben és tömegközlekedésben való használatra, mivel egészségügyi károkat okoznak és veszélyes hulladéknak minősülnek. A legtöbb FFP2 maszk anyaga: polipropilén. Nagy mennyiségben vannak jelen benne még ragasztók, kötőanyagok, antioxidánsok és UV-stabilizátorok, szerves szénhidrogének. Viselője a kémiai összetevőkön túl még azok a mikroszálas részecskéket is belélegzi, amelyek éppen megfelelő méretűek ahhoz, hogy megtelepedjenek a tüdőben, vagy onnan haladjanak tovább a testen keresztül.

Különösen problémásnak minősítette azokat a mikroplasztikus szálakat, amelyek leválnak a maszk gyapjúról. Ezek az un. WHO szálak, melyeket a baleset és munkavédelmi előírások magas szinten kezelnek a munkavédelem területén, mivel igen veszélyes. A tüdő-károsodás így vírus nélkül is bekövetkezik.

A Sars-cov2 – vel és variánsaival a népesség jelentős hányada, pl. a gyermekek 99,9%- ban tünetmentesen vagy enyhe tünetekkel küzdenek meg, mely által életre szóló immunvédelmet szereznek. Természetes körülmények között 0,002% -os kockázatuk van egy covid miatti halálozás bekövetkeztére. Ez kisebb kockázat, mint az influenzánál!! “Mivel a gyerekek immunrendszere jobban felszerelt a SARS-CoV-2 eliminálására, a gyermekek kevésbé érintettek a COVID-19 megbetegedésben. Ez egyrészt a veleszületett immunrendszer hatékonyságának, a nagyszámú “naiv” T-sejtnek köszönhető sejtes immunitásnak és más koronavírusok által kiváltott keresztimmunitásnak köszönhető.”

Forrás: https://www.nature.com/articles/d41586-020-03496-7

Köszönettel és tisztelettel:

XY szülő

Forrás: Felelős Szülők És Emberek Közössége
Letöltés: Jogalap nélkül maszkkötelezés visszautasítása (pdf)

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.