Így érkezik az LNG Európába!

A 178 méter hosszú OS 35 ömlesztettáru-szállító hajó Gibraltár keleti oldalán partra futott, miután összeütközött egy LNG-tartályhajóval.

Így érkezik az LNG Európába!

Tegnap reggel egy speciális búvárcsapat által végzett szemrevételezéses vizsgálat megerősítette, hogy az OS 35 gömbölyű orra jelenleg 1,2 méter mélyen a homokos tengerfenékbe süllyedt.

A hajó a Szikla keleti oldalán érte el a partot, miután az ADAM LNG tartályhajónak ütközött, amikor az előbbi az öbölből való kilépéshez manőverezett.

A hajó jobb oldalán jelentős károk keletkeztek, többek között egy körülbelül tíz méterszer négy méteres hasadék a hajó közepén, a vízvonal alatt.

A legénység minden tagja biztonságban van, sérülésekről nem érkezett jelentés, és a fedélzeten maradtak.

Az ütközést követően a hajót a kikötői hatóság az East Side-ra irányította, a hajót és legénységét fenyegető kockázatok minimalizálása érdekében.

A hajó orra a tengerfenéken fekszik a 17 méteres vízben, és csak három fokkal dől jobbra, mintegy 200 méterre a Katalán-öböltől.

A 24 fős legénység a hajó kapitányának kérésére a fedélzeten marad, bár a hajó szükség esetén evakuálható.

 

A hatóságok elővigyázatosságból, az olaj terjedését gátló, 200 méter hosszú bójasort telepítettek, hogy az esetleges kiszivárgó üzemanyagot össze tudják gyűjteni a víz felszínéről.

Az OS 35 Tuvalu lobogója alatt hajózik, és jelenleg acél és betonacélokkal van megrakodva.

A 183 tonna nehézolajjal, 250 tonna gázolajjal és 27 tonna kenőolajjal megrakott hajó Gibraltárt elhagyva a hollandiai Vlissengenbe tartott, amikor ütközött a 289 méter hosszú, földgázt szállító Adam LNG tankerrel.

A kikötői hatóság folyamatosan vizsgálja a helyzetet, a Készenléti Tanácsot összehívták, a kormányzó, a főminiszter és a kikötőért felelős miniszter pedig a kikötőkapitánytól kapott tájékoztatást.

Úgy tűnik, hogy az ADAM LNG hajó nem szenvedett jelentős károkat, kivéve egy felületes horpadást a gömbölyű orrán.

Algeciras kikötője szoros együttműködésben dolgozik a gibraltári kikötői hatósággal, a Luz de Mar vontatóhajó és a Salvamar Denebola a helyszínen van. Algeciras felhatalmazást kapott arra is, hogy eszközöket, köztük egy Salvamento Maritimo helikoptert is bevethessen az OS 35 légi felmérésére.

Hajósoknak szóló értesítést adtak ki, és az OS 35 körül már 200 méteres tilalmi zóna van érvényben. Ez további értesítésig érvényben marad.

Forrás: GBC News


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.