Egy rakás divatcég nem hajlandó brazil marhabőrt

Néhány más vezető divatcéghez hasonlóan a Hennes & Mauritz (H&M) svéd lánc is bejelentette, hogy felhagy a brazil bőr vásárlásával.

A Zara (Inditex) után a világ második legnagyobb ágazati vállalata azt közölte pénteken, hogy ezzel is ösztönözni kívánja a marhatartás csökkentését az országban. Brazília évente kb. 200 millió négyzetméter bőrt exportál, ezzel a világ egyik vezető bőrexportőre.

Egy rakás divatcég nem hajlandó brazil marhabőrt | ClimeNews - Hírportál

A marhahús és marhabőr iránti kereslet bővülése miatt Brazíliában egyre nagyobb területeken irtják az erdőt és ez is lehet az Amazonasban pusztító erdőtüzek okozója, bár mint írtunk róla, a hús esetében a termelés túlnyomó része a belső piacon fogy el. Az Amazonas-medence erdei egyébként továbbra is égnek, csak most már kevesebb hírt lehet olvasni erről, csak szeptember első két napjában újabb 4000 tüzet regisztráltak, pedig ez az időszak már az égetés kormányzati megtiltása utánra esett.

Nemrég a Vans és a Timberland cipők gyártója döntött úgy, hogy nem vesz brazil bőrt. A H&M döntésétől ugyanakkor nem kell az esőerdők megmenekülését várni, a legfrissebb (2017-es) adatok szerint fast fashion lánc termékeinek kevesebb mint 1 százaléka készült bőrből.

Forrás: MTI | Independent


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.