Az USA formálisan sem része már a párizsi klímamegállapodásnak

November 5-étől az Egyesült Államok nem tagja a párizsi éghajlatvédelmi egyezménynek.

Az USA formálisan sem része már a párizsi klímamegállapodásnak | ClimeNews

Donald Trump 2017 júniusában jelentette ki hogy az USA kilép a megállapodásból, de az ENSZ szabályainak értelmében a kilépés csak az amerikai elnökválasztás másnapjától lép életbe. Abban az esetben, ha Joe Biden nyeri az elnökválasztást, úgy az Egyesült Államok újra csatlakozhat az egyezményhez.

Úgy tűnik, Donald Trump azt gondolja, hogy az Egyesült Államoknak egyedül képes fellépni a bolygó pusztulása ellen -mondja Larry Donnelly jogi szakértő. De azt hiszem a diplomáciai elkötelezettség az ilyen kérdésekben – és különösen egy olyan kérdésben, mint az éghajlatváltozás mindannyiunkat érint.Engem mélységesen elszomorít, hogy az elnök eltávolodott a tudománytól csupán a rövid távú politikai haszonszerzés miatt. Ez szégyen és remélem, hogy ha Bident megválasztják, akkor nem csak a párizsi klímamegállapodáshoz, de számos más nemzetközi együttműködéshez is újra csatlakozhatunk

Az Egyesült Államok felelős a legmagasabb üvegházhatásúgáz-kibocsátásért, ami növekedhet, ha a Trump adminisztráció nem tartja be a megállapodást.

 

Viszont egyes tagállamok külön külön dolgozhatnak együtt a párizsi egyezmény tagjaival, ami így akár az USA, mint egység nélkül is sikeres lehet.

Akármi történik is az Egyesült Államokban szövetségi szinten, az Egyesült Államok több kulcsfontosságú állama tett már lépéseket. – teszi hozzá Thomas Pellerin-Carlin a Delors Intézet klímaenergia-ágazati igazgatója. Az USA legnagyobb állama például Kalifornia. Kaliforniának van nemzeti politikája az éghajlatváltozás ellen küzdelem érdekében. Így tudunk közvetlenül amerikai tagállamokkal együttműködni, még akkor is, ha az USA, formálisan kilép a párizsi klímaegyezményből. Legalábbis a következő négy éveben, abban az esetben, ha most Donald Trump nyeri meg az elnökválasztást.

Még jó időbe beletelhet, míg lesz hivatalos végeredménye az amerikai elnökválasztásnak, s bár mindenki örömmel fogadná az Egyesült Államok újracsatlakozását az egyezményhez, a világnak fel kell készülni a globális felmelegedés elleni küzdelemre a Fehér Házzal vagy anélkül.

Forrás: Euronews

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.