Februárban már 400.26 ppm a szén-dioxid koncentráció!

Összességében a világban  tovább folyik az eszeveszett civilizáció elleni, öngyilkos merénylet az üvegházhatást okozó gázok nagymértékű légkörbe juttatásával.

400.26---2015-Febr - Februárban már 400.26 ppm a széndioxid koncentráció! - ClimeNewsFeje tetején áll a világ, hiszen mindenki a profitra hajt, mert a döntéshozók a vállalatok részvényeseinek, tulajdonosainak akarnak megfelelni a munkahelyük megőrzése miatt. A többséget nem érdekli a karbonsemlegesítés, mentesítés,  ha nem hoz profitot közvetlenül.

A vállalati emberek nem akarják látni, megérteni miért éri meg nekik a karbon árának megfizetése. Valójában túlhasználjuk a bolygót és a visszafordíthatatlanság közelségében, a 24. órában vagyunk. Egyik pillanatról a másikra fognak emiatt összedőlni a cégek.

Téves felfogás, ha a fejlesztések nem a 100%-os karbonmentesítés irányába hatnak. A légkörben drasztikusan megemelkedett szén-dioxid koncentráció ára, a “Karbon Ára” már most is igen tetemes!

Hasonlattal élve közel vagyunk ahhoz, hogy 24 óra alatt se tudjuk még közösen se ledolgozni… Naponta találkozom olyan vezetőkkel, akik még mindig nem tudják sem a saját, sem a vállaltuk környezetre gyakorolt káros hatását értelmezni, felmérni, nem tudják a saját karbonlábnyomuk mértékét.

Itt egy rövid ezzel kapcsolatos beszédes videó, ajánlom nem csak az angolul tudóknak.

 

Ez az írás a felháborodásomat tükrözi, mert az ezzel a területtel kapcsolatos folyamatokat lassúnak találom. Elnézést kérek a kivételektől, övék a legnagyobb megbecsülésem.

Rampasek László


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.