Februárban már 400.26 ppm a széndioxid koncentráció!

400.26---2015-Febr - Februárban már 400.26 ppm a széndioxid koncentráció! - ClimeNewsÖsszességében a világban  tovább folyik az eszeveszett civilizáció elleni, öngyilkos merénylet az üvegházhatást okozó gázok nagymértékű légkörbe juttatásával.
Feje tetején áll a világ hiszen mindenki a profitra hajt, mert a döntéshozók vállalat részvényeseinek, tulajdonosainak akarnak megfelelni a munkahelyük megőrzése miatt. A többséget nem érdekli a karbon semlegesítés, mentesítés  ha nem hoz profitot közvetlenül. A vállalati emberek nem akarják látni, megérteni miért éri meg nekik a karbon árának megfizetése. Valójában túlhasználjuk a bolygót és a visszafordíthatatlanság közelségében a 24. órában vagyunk. Egyik pillanatról a másikra fognak emiatt összedőlni a vállalatok. Téves felfogás az, ha a fejlesztések nem a 100%-os karbon mentesítés irányába hatnak. A légkörben drasztikusan megemelkedett széndioxid koncentráció ára a “Karbon Ára” már most is igen tetemes! Hasonlattal élve közel vagyunk ahhoz, hogy 24 óra alatt se tudjuk még közösen se ledolgozni… Naponta találkozom olyan vezetőkkel, akik még mindig nem tudják sem a saját, sem a vállaltuk környezetre gyakorolt káros hatását értelmezni, felmérni, nem tudják a saját karbon lábnyomuk mértékét.

Itt egy rövid ezzel kapcsolatos beszédes videó, ajánlom nem csak az angolul tudóknak.

Ez az írás a felháborodásomat tükrözi, mert az ezzel a területtel kapcsolatos folyamatokat lassúnak találom. Elnézést kérek a kivételektől övék a legnagyobb megbecsülésem.

Rampasek László