A maszkok drasztikus veszélyei

A maszkok drasztikus veszélyei – Punkt. PRERADOVIC Dr. med. Kai Kisielinski-vel.

8 tudós, köztük 4 professzor, 1 fizikus és 3 orvos elkészítettek egy 109 korábbi tanulmányt kiértékelő metatanulmányt a maszkhordás nem kívánatos hatásairól és veszélyeiről. A metatanulmány az “International Journal of Environmental Research and Public Health”-hez lett benyújtva, elfogadásra került és áprilisban publikálták. Erről már posztoltam korábban. Most összefoglalom, hogy mit is mond az egyik szerző Dr. med. Kai Kisielinski a tanulmányról a videóban.

Vizsgálatok megállapították, hogy a maszk nagymértékben korlátozza a légzést. Maszk nélküli légzésnél is van egy szakasza a légzőrendszernek, ahol a levegő ide-oda ingázik anélkül, hogy a légcserében részt venne, ezt holttérnek nevezzük. Az FFP2 maszk hordásakor ez a holttér 80 százalékkal megnövekszik. A légzési ellenállás, ami egy létező, természetes jelenség maszk nélküli légzésnél is, több mint a duplájára, 128 százalékkal növekszik maszkhordáskor.

Ennek a két tényezőnek a megváltozása azt eredményezi, hogy belégzéskor kevesebb oxigént vesz fel a tüdő, kilégzéskor pedig kevesebb szén-dioxidot ad le, így a vér szén-dioxid szintje emelkedik. Csekély mértékű, de rendszeres és/vagy huzamos ideig fennálló CO2 emelkedés elsősorban idegrendszeri károsodást okozhat, mivel az agyban az erek kitágulását okozza. Ezért is jellemző például a fejfájás.

A vérgázértékek változásai a szakirodalom szerint pánikrohamot és a szimpatikus idegrendszeren keresztül sztresszreakciót válthatnak ki, ami pedig vérnyomás emelkedést okoz, ahogyan ezt vizsgálatok is megállapították. Ugyancsak emelkedik a szívfrekvencia, azaz a pulzus és a légzési frekvencia. Ezek az elváltozások hosszú távon akár érkárosodáshoz, ezen keresztül pedig szív- vagy idegrendszeri problémákhoz vezethetnek.

A “maszk okozta kimerültség szindróma” egy új fogalom. A kimerültség egy mérhető állapot és a vizsgálatok bebizonyították, hogy a maszkhordás fokozza a kimerültséget.

Egyéb mellékhatások a szédülés, álmosság, beszédzavar, gondolkodási zavar. Kihat a kommunikációra és a mimikára és ezáltal az empátiára. Megváltozik a bőr hőmérséklete, bőrirritációt, ezáltal bőrgyulladásokat okozhat. Gyerekeknél depressziót vált ki és kihat a hangszalagokra.

Krónikus tüdő- vagy krónikus vesebetegeknél, pánikbetegeknél illetve kismamáknál és gyerekeknél nagyobb az esély a különböző panaszok kialakulására.

A maszk meleg, párás közegében bizonyítottan elszaporodnak a baktériumok, gombák, sőt egyes vírusok is.

A maszk okozta oxigénhiány a sejtanyagcserére és a HIF-re (Hypoxia-inducible Factors) is kihat, ami immunrendszert gyengítő és tumor kialakulását támogató folyamatokat indíthat el.

A publikáció angolul és németül:

https://www.mdpi.com/1660-4601/18/8/4344
https://46e912cb-4151-4362-a039-055bbb35e1fd.filesusr.com…

A videóban még szó esett Prof. John Ioannidis tavaly decemberi tanulmányáról, melyben megállapítást nyert, hogy az intézkedések a “pandémiára” szinte semmilyen pozitív hatást nem gyakoroltak.

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1111/eci.13484

És említésre került az a vuháni tanulmány, melyben 10 millió emberen PCR tesztet csináltak és a valamivel több mint 300 tünetmentes pozitív eredmény is lett, azonban ezeknek a tünetmenteseknek egyetlen közvetlen családtagja sem volt pozitív és a vírus kitenyésztéskor kiderült, hogy a vett minta egyetlen élő vírust sem tartalmazott. Tehát aki tünetmentes az nem beteg, nem fertőz, hanem egészséges.

Biró Éva

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.