Levél: Hagyjuk az orvosokat orvosnak lenni

A szerkesztőnek: Az oltottak és az oltatlanok közötti párbeszédre tett kísérletek egyre inkább süket fülekre találnak. Maguk a kategóriák túlságosan leegyszerűsítőek és pejoratívak lehetnek. Átállhatnánk egy közös alapokon nyugvó beszélgetésre – támogathatnánk orvosainkat, hogy ők is támogathassanak minket a betegségben.

Levél: Hagyjuk az orvosokat orvosnak lenni

Gondolom, mindenki azt szeretné, ha orvosaink minden rendelkezésre álló eszközt felhasználnának, amikor mi vagy szeretteink megbetegszenek COVID-19-ben.

A védőoltásokon és a maszkok viselésén kívül a közegészségügyi tisztviselőink nem sok információt adtak arról, hogy hogyan minimalizálhatnánk ennek a betegségnek a hatásait. Dr. Levine, Vermont egészségügyi minisztere továbbra is a folyadékbevitelt, a Tylenolt és a vér oxigénszintjének ellenőrzését javasolja. Nincs szó korai kezelésről mindenki számára, csak azonnal forduljunk sürgősségi ellátáshoz, ha légzési nehézségeink vannak.

Még 2020 decemberében magával ragadott Dr. Pierre Kory, tüdőgyógyász és intenzív terápiás szakember szenvedélyes szenátusi vallomása. Dr. Kory nyomán jutottam el a Front Line COVID-19 Critical Care Alliance nevű szövetséghez, amely olyan gyakorló orvosok szövetsége, akik a világjárvány korai szakaszában összefogtak, hogy protokollokat dolgozzanak ki a COVID-19-es betegek sikeres kezelésére. A szervezet nonprofit. Weboldalukon megosztják az orvosokkal a protokollokat, és felsorolják a vény nélkül kapható étrend-kiegészítőket, amelyek segítenek a lakosságnak növelni az esélyeinket, hogy jobb kimenetelű legyen a COVID-19 fertőzés esetén, www.covid19criticalcare.com.

Több orvossal is találkoztam, akik a COVID-19 korai kezeléséről érdeklődtek. A válaszuk: folyadék, Tylenol és a vér oxigénszintjének ellenőrzése. Amikor az FLCCC által ajánlott korai kezelési gyógyszerekről és étrend-kiegészítőkről kérdeztem őket, mindannyian azt mondták, hogy nem írhatják fel őket. Bár sokat lehetne tenni azért, hogy az emberek ne kerüljenek kórházba, sok gyógyszert és kiegészítőt, sőt a róluk szóló vitát is elfojtották.

Nem várom el, hogy elhiggye, amit mondok – arra kérem, hogy legalább három kérdéssel forduljon a saját háziorvosához.

– Írt-e már fel valaha FDA által jóváhagyott, címkén kívüli gyógyszereket?

– A COVID-19 kezelésénél az FDA által jóváhagyott, a címkén kívüli gyógyszereket ír fel?

– Ha nem, miért nem?

Az utolsó kérdésre azt mondták nekem, hogy Vermont állam fegyelmező levelet küldött ki, amelyben fegyelmi intézkedésekkel fenyeget, beleértve az orvosi engedélyek felfüggesztését vagy visszavonását, ha az orvosok megpróbálják COVID-diagnózisú betegeiket több ígéretes, újrahasznosított gyógyszer bármelyikével kezelni, vagy eltérnek az Állami Orvosi Kamarák Szövetsége által meghatározott gondozási standardtól. A gyógyszerészek hasonlóan kényszerítő levelet kaptak, amely két szövetségest állít egymás ellen. Sem az orvosok, sem a gyógyszerészek nem találkoztak még ilyen széleskörű behatolással. A kezük képletesen meg van kötve ezekkel a kifejezett fenyegetésekkel. Az orvosok nem gyakorolhatták az orvoslás művészetét egy olyan időszakban, amikor az olyan fontos; csak a hivatalosan jóváhagyott kezeléseket használhatták, amelyek szinte kizárólag újszerű és drága gyógyszerek, amelyeket nem is ismernek. Nem engedélyeztek olcsó, nem engedélyezett/szabadalomtól eltérő gyógyszereket, még azokat sem, amelyeknek figyelemre méltóan jó a biztonsági profiljuk.

Függetlenül attól, hogy az orvosok egy újrahasznosított, biztonságos gyógyszerrel kezelnének-e, vagy sem, ez irreleváns. És az sem lényeges kérdés, hogy Ön, mint beteg, beleegyezne-e a kezelésbe vagy sem. Ami döntő – a kezelési tervnek az orvosok és a betegek közötti döntésnek kell lennie, és mindig is az volt.

2022. január 5-én a National Institutes of Health frissítette iránymutatásait egy 365 oldalas PDF-ben “What’s New in the Guidelines” címmel, https://www.covid19treatmentguidelines.nih.gov. A 33. oldalon, a “Fejlődő ismeretek a Covid 19 kezeléséről” címszó alatt az utolsó bekezdés kimondja: “…fontos hangsúlyozni, hogy az ezen iránymutatásokban szereplő minősített kezelési ajánlásokat nem szabad mandátumnak tekinteni. Azt, hogy egy adott beteg esetében mit tesznek vagy mit nem tesznek, végső soron a beteg és szolgáltatója dönti el.”

Úgy tűnik, hogy az NIH ismét hagyja, hogy az orvosok orvosok legyenek. Mivel azonban a COVID-19 kezelési iránymutatások csendben, felülről lefelé jöttek, az intézetek frissített üzenetének ismerete alulról felfelé hangozhat el. Akár be vagyunk oltva, akár nem – koncentráljunk arra, hogyan tudjuk támogatni az orvosokat, hogy szükség esetén kezelni tudjanak minket és szeretteinket.

Lauri Richardson
Forrás: Brattleboro Reformer


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.