Amikor vége a COVID-nak elkezdenek hülyíteni a klímaváltozással?

Dr. Hetesi Zsolt: Az éghajlatváltozás tudományos háttere és néhány elterjedt szkeptikus hiedelem.

Az űrből a műholdak láthatják, ahogy a Föld lélegzik. A NASA új vizualizációja 20 év folyamatos megfigyeléseit mutatja be a szárazföldi és az óceánok felszínén élő növényekről, 1997 szeptemberétől 2017 szeptemberéig. A szárazföldön a növényzet a barnától (alacsony növényzet) a sötétzöldig (sok növényzet) terjedő skálán jelenik meg; az óceán felszínén a fitoplankton az urilától (alacsony) a sárgáig (magas) terjedő skálán látható. Ez a vizualizáció műholdak, köztük a SeaWiFS, valamint olyan műszerek adataiból készült, mint a NASA/NOAA Visible Infrared Imaging Radiometer Suite és a Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer. Forrás: NASA

Egyre gyakrabban hallom innen onnan, még a COVID-19-cel foglalkozó különféle csoportokban is, de akadnak akik kéretlenül felhívják rá a figyelmemet, hogy a COVID-19 cirkuszt követően majd előveszik a nemlétező (ami nem igaz) klímaváltozás dolgot, és az akkori különféle korlátozásokat majd arra fogják. És hű meg ha, ez mennyire… és különben ő megmondta, mert az akadémia tagja, neki aztán hihetünk, hogy a klímaváltozás, meg a CO2, amire azt mondják csak egy kitaláció a hatalom részéről. Meg különben is, azt is ők gerjesztik… meg a HAARP, meg permeteznek bennünket. És mintha a jövőbe látnának!

A klímaváltozás, a globális felmelegedés, és minden ami ehhez kapcsolódok hatalmas probléma már most is, és a visszafordítás projektje nem sétagalopp. Lesznek nyertesei, de csak akkor, ha mindannyian nem veszünk oda amiatt, mert a többség a mítoszokat hiszi el, utálnak olvasni és utánanézni dolgoknak, és azt mondják, hogy “a tudomány képviselőiben csalódtunk” és arra nincsen szükségünk. Ez utóbbi részben igaz, magam is állíthatom, volt benne tapasztalatom. De, ahogy jómagam utánajártam a valóságnak és megtaláltam a tudományhoz vezető utat és annak igaz képviselőit, akik kellő alázattal és valós tudással állnak a témához, ezt bárki megteheti.

A tudás nem megy oda az emberekhez, mindenkinek oda kell menni érte, nyitott szívvel, befogadóan és amit nem értünk, azt meg kell kérdezni, annak utána kell járni. 4 hónap alatt nagyon sokan hallották és nézték meg, töltötték le, másolták és adták tovább. Ez az előadás egy lehetőség arra, hogy ne mítoszokban higgy és járasd le magad, gondolkodni képes, tudományokban valóban jártas emberek előtt.  Ez ismeretterjesztés, ebben ne keressen senki hibát. A tudományos magyarázat túl mély és képlettel teli lenne, arra nem volt lehetőség.

A magam részéről ajánlom mindenkinek, és ne érts félre, nem azért, mert a karbonsemlegesítés megemlítésre kerül, hanem azért, hogy ne bukj meg a saját gyerekeid és/vagy az unokáid előtt. Ha pedig a mítoszokban ringatod magad, akkor azt se hiszed el, hogy fel kell készülni a klímaváltozás hatásaira, ez pedig az életedbe kerülhet és akkor lesz vége!

 

Dr. Hetesi Zsolt, fizikus, nemzetközileg is ismert és elismert előadó. Energetikai, rendszerelméleti és fenntarthatósági kérdések kutatásával foglalkozik. Mindemellett kiemelkedő tudományos ismeretterjesztő, illetve energia- és környezetvédelmi szakpolitikai tevékenységet folytat. Jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense.

Munkássága során felhívja a figyelmet a bolygó véges erőforrásaira és nyersanyagaira, illetve a társadalmunk mérhetetlen energiafogyasztásának veszélyeire.

A kutató a Klímamozaik- A fenntarthatóság sok arca elnevezésű konferencián tartott előadást a témában. Az éghajlatváltozás tudományos háttere és néhány elterjedt szkeptikus hiedelem címmel. Az eseményt a Milvus Csoport fiatal klímanagykövetei szervezték a Game On! Hagyod, hogy a klímaváltozás véget vessen a játéknak? projekt keretében 2021. augusztusában.

Rampasek, László A,

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.