Az agrártárca csatlakozott a klímavédelmi kampányhoz

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) csatlakozott Áder János köztársasági elnök felhívásához, és támogatja azt a klímavédelmi kezdeményezést, amelynek célja, hogy nemzetközi összefogással ösztönözze a világ vezetőit a párizsi klímacsúcs előtt.

Az agrártárca csatlakozott a klímavédelmi kampányhoz | ClimeNews

Kiemelten fontos a társadalom környezettudatosságának erősítése, és minden olyan kezdeményezésre elengedhetetlenül szükség van, amely ezt a célt szolgálja – írták.
Hangsúlyozták: a minisztérium számára fontos a klímavédelem ügye és a környezettudatosság erősítése, ezeket a területeket helyezi előtérbe a környezet- és természetvédelem középtávú céljait meghatározó, 2015 és 2020 közötti időszakra szóló Nemzeti Környezetvédelmi Program (NKP) is.
Az FM emlékeztet arra, hogy a stratégia kiemelten fókuszál a természeti értékek és erőforrások védelmére, a fenntartható termelési és fogyasztási szokások elterjesztésére, a klímaváltozás hatásaira való felkészülésre és a gazdaság zöldítésére. Magyarország hatévente újítja meg környezetvédelmi célkitűzéseinek és feladatainak dokumentumát, amelyből a negyedik van jelenleg az Országgyűlés előtt.
A tavaly véget ért 3. Nemzeti Környezetvédelmi Program eredményesen zárult. A kormány intézkedésének köszönhetően Magyarország környezeti állapota számos tényező esetében javult. Így például csökkent az üvegházhatású és a savasodást okozó gázok kibocsátása, javult az energiahatékonyság, és nőtt a megújuló energiaforrások használata.
A hulladékgazdálkodás átfogó átalakításával sikerült mintegy 2,5 millió tonnával visszaszorítani az évente keletkező hulladék mennyiségét. Emellett 10 százalékkal csökkent az egy főre jutó lakossági vízfogyasztás, és növekedett a közüzemi szennyvízgyűjtő-hálózatba bekapcsolt lakások aránya. Nagy eredmény az is, hogy tovább növekedett az ország erdősültsége, az erdőgazdálkodással érintett terület kiterjedése mára meghaladja a 2 millió hektárt – olvasható a közleményben.

Forrás: Budapest, 2015. május 22., péntek (MTI)

Világméretű klímavédelmi akció - ClimeNewsKözösen felemelve a hangunkat küldjük el egyértelmű üzenetünket a világ vezetőinek:
Haladéktalanul cselekedjenek az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés ellen!

Emeld fel Te is a hangod a klíma védelmével kapcsolatban! Klikkelj a képre és fejezd ki a szándékodat erre vonatkozólag.

 


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.