Nyílt levél a magyar UNICEF-nek

Tisztelt Vezetőség!

Ezúton szeretném megkérni Önöket arra, hogy a családtervezés lehetőségeinek elérhetővé tételét vegyék föl programjaik közé, különös tekintettel Észak-, Kelet-, és Nyugat-Afrikára, Indiára, és Pakisztánra, mivel ezek a leggyorsabban növekvő népességű, már túlterhelt biokapacitású térségek, ill. országok.

Nyílt levél a magyar UNICEF-nek | ClimeNews - HírportálTekintettel arra, hogy a családtervezés 1968 óta alapvető emberi jognak számít (Teherán: Emberi Jogok Nemzetközi Konferenciája), és hogy az évente a 200 millió foganás fele, és ennek megfelelően a 135 millió megszületett gyermek negyede nem kívánt, miközben egyre fogy az édesvíz, a talaj, és az erdők, úgy gondolom, ez egy súlyos, sőt, egyre égetőbb probléma. Környezetemben azt tapasztalom, hogy egyre többen felismerik, hogy a probléma figyelmen kívül hagyása nyomorba taszítaná, és az egyre fogyó erőforrásokért folyó háborúra kárhoztatná nem csak a jövő generációkat, de a már megszületetteket is. Megoldása tehát egy különösen etikus és magasztos cél, ami csak előnyökkel járhat a világon minden ember számára.

A családtervezés nagyobb jótétemény, több embernek és kevesebb költséggel, mint bármely egyéb technológia, ami az emberiség rendelkezésére áll

– James Grant, UNICEF

Üdvözlettel:
Rampasek László
ClimeNews alapító

Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra. ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.