Rex Tillerson aláírt egy megállapodást, amely elismerte a párizsi éghajlat-változási megállapodást

FILE PHOTO: U.S. Secretary of State Rex Tillerson delivers remarks to the employees at the State Department in Washington, U.S., May 3, 2017. REUTERS/Yuri Gripas/File PhotoAmerikai Egyesült Államok külügyminisztere, Rex Tillerson aláírt egy megállapodást, amely elismerte a párizsi éghajlat-változási megállapodást az alaszkai sarkvidéki nemzetek csütörtökön tartott találkozóján, de azt mondta, hogy Donald Trump elnök nem volt hajlandó eldönteni, hogy elhagyja vagy gyengíti az Egyesült Államoknak a paktumra vonatkozó kötelezettségvállalásait.

A korábban megjelent hírekkel ellentétben miszerint Donald Trump (nincs két hete) aláírta azt az elnöki rendeletét és eltörölte az elődje, Barack Obama által szintén elnöki rendeletben hozott környezetvédelmi intézkedéseket ez most összeférhetetlenek tűnik. Mi is történt?

A BBC szerint Trump azt mondta, hogy az „Energiafüggetlenség” nevű rendelettel véget akar vetni „a szén elleni háborúnak”. Trump rendelete Obama tiszta energia programjának felülvizsgálatát jelenti.

Trump a rendelet aláírásával

  • feloldja az üvegházhatást kiváltó káros anyagok kibocsátásának korlátozását,
  • zöld utat ad a szénbányászat beindításának,
  • feloldja az eddig bezáratott szénerőművekre vonatkozó zárlatot,
  • feloldja a szövetségi szénbányák működésére kimondott moratóriumot,
  • és engedélyezi a hidraulikus technikával történő olajkitermelést.

Trump a Környezetvédelmi Hivatal (EPA) épületében írta alá a rendeletet. Az EPA költségvetését jelentősen csökkentette, a vezetőjének pedig a klímaváltozást tagadó Scott Pruittot tette meg.

Ha valaki ismeri a teljes sztorit a klímaváltozással kapcsolatban, akkor könnyen rájöhet, hogy eme Trump féle lépés semmi mást nem jelent, mint a következő (az eddigi legnagyobb) amerikai pénzügyi lufi kipukkadásának elodázását. Arról van szó, hogy a szén és a palaolaj kitermelésbe fektetett dollármilliárdok megtérüléséhez kitermelendő szén és olaj mennyiségének elégetése pontosan az emberiség végét jelentené. De ha húzza egy kicsit az időt – a civilizációnk nagymértékű kockáztatásával – akkor a Trump féle holdudvar óriási veszteségeiből visszamehet valamennyi nekik.

FEHÉR HÁZ = ŐRÜLTEK HÁZA

Azzal nem számolnak, hogy sehol a világon nem szalonképesek többé ebben a kérdésben. Az emberek fogják eldönteni a vásárlásaikkal, hogy amerikai terméket, aminek a karbonlábnyoma vagy szénlábnyoma nem nulla, azt nem fogják megvásárolni. Eddig is az amerikai egy emberre jutó karbonlábnyom sokszorosa volt a világátlagnak. Más nemzetekre, országokra és népekre vonatkozóan ez egyáltalán nem vicces és etikus. Amennyiben nem változtatják meg sürgősen vezérlő elveiket és viselkedésüket, ha így folytatják akkor gyermekeinkre, unokáinkra és az egész emberiségre egy értékcsökkent, lepusztult és ellenséges bolygót hagynak hátra.

Rampasek László

Rex Tillerson aláírt egy megállapodást, amely elismerte a párizsi éghajlat-változás..

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.