TOP népesség előreszámító

A TOP projekt kilenc különböző termékenységi és migrációs forgatókönyv (és ezek változatos kombinációi) szerinti népesség-előrejelzéseket nyújt az EU minden országára vonatkozóan 2100-ig, hogy megvilágítsa a politikai döntéseket és azok demográfiai következményeit.

Az európai országok népesség-előrejelzéseit és népsűrűségét interaktív grafikonunkon vetítheti előre és hasonlíthatja össze. Láthatóvá teszi a különböző országok különböző forgatókönyveit az alábbi interaktív grafikonon! Jó szórakozást!

A teljes anyag Policy-based Population Projections for the European Union: A Complementary Approach a „Comparative Population Studies” folyóiratban jelent meg.

A tudományos anyag következtetéséből

Az új, szakpolitikai alapú népesség-előrejelzések kidolgozása során kimutattuk, hogy egyes szakpolitikai döntések jelentősen növelhetik a jövőbeli európai népességszámot. Mind a családtámogatási, mind a migrációs politikák befolyásolni fogják ezeket a számokat, a migrációs politikáknak lesz valószínűleg a legnagyobb hatásuk. Az expanzívabb politikai forgatókönyvek szerinti potenciális növekedés sem százalékos változásban, sem abszolút számokban nem lenne olyan nagy, mint az Indiában és Kínában a múlt században bekövetkezett, vagy az Afrikára a mostani évszázadban prognosztizált növekedés. Ez a tény nem szabad, hogy félrevezessen bennünket. Európa népességének akár 100 millió fővel való növelése nagyon nagy “kérés” lenne a természettől; 100 millió fővel való csökkentése jelentős ajándék lenne. A tényleges környezetvédelmi politika szempontjából a demográfiai döntések legalább olyan fontosak lesznek, mint bármely más politikai irányvonal, amelyet az uniós nemzetek ebben az évszázadban kijelölnek, mivel az ország környezeti helyzetének minden aspektusára hatással vannak. Egy nemrégiben megjelent munkadokumentumban ezeket az előrejelzéseket használjuk fel arra, hogy megvizsgáljuk a népesedési politikák lehetséges hatásait az EU üvegházhatásúgáz-kibocsátásának csökkentésére és a biológiai sokféleség megőrzésére irányuló jövőbeli erőfeszítésekre (Cafaro/Dérer 2018).

Az, hogy a demográfiai politikák pontosan hogyan hatnak ezekre az erőfeszítésekre, további vizsgálatot igényel (Rust/Kehoe 2017). Ugyanígy a népesedési politikáknak a gazdasági egyenlőségre és a társadalmi szolidaritásra gyakorolt hatása is. Azzal, hogy népesedési előrejelzéseinket a korábbi erőfeszítéseknél egyértelműbben kötjük a tényleges szakpolitikai lehetőségekhez, reméljük, hogy megkönnyítjük más kutatók erőfeszítéseit az ilyen kérdések feltevésére és megválaszolására. Azzal, hogy az EU valamennyi országára vonatkozóan teljes körű népesedési előrejelzéseket adunk, úgy véljük, megkönnyítettük az érintett országok érintett polgárainak is ezt a feladatot. Az ENSZ emberi fejlődési indexe szerint az európai nemzetek a világ élvonalába tartoznak az egészség és a hosszú élettartam tekintetében; a jólét és annak méltányos megosztása tekintetében; a polgárokat szolgáló és a jogállamiságot tiszteletben tartó, tisztességes kormányok biztosításában; valamint a tolerancia előmozdításában és az emberi jogok biztosításában (United Nations Development Programme 2018). Az EU demográfiai kihívásai és lehetőségei azonban összetettek. Még meg kell határozni, hogy milyen népesedési politikák fogják a legjobban fenntartani a virágzó társadalmainkat. Ennek helyes megválasztása fontos Európában – és azon túl is. A kritikátlan növekedési törekvésekre épülő és az ökológiai korlátokba ütköző gazdasági rendszerbe szorult világnak (O’Neill et al. 2018) be kell látnia, hogy az öregedő és zsugorodó társadalmak társadalmi-gazdasági kihívásai elkerülhetetlenek, de kezelhetőek (Götmark et al. 2018), és hogy a nemzetközi szolidaritás összekapcsolható a demográfiai felelősségvállalással (Cafaro 2015). Amint azt bemutattuk, a legtöbb uniós ország jó helyzetben van ahhoz, hogy stabilizálja vagy lassan csökkentse népességét. Az európaiak nagy hozzájárulása a huszonegyedik században az lehet, hogy olyan sikeres társadalmakat modelleznek, amelyek nem a folyamatos növekedéstől függenek, hanem a társadalmi jólétet és a korlátok elfogadását helyezik előtérbe (Kallis 2018). Reméljük, hogy ezek a népesedési előrejelzések hasznos eszközt jelentenek az ilyen kérdések feltárásához, és végső soron az ilyen társadalmak elképzeléséhez és megteremtéséhez.

Forrás: Overpopulation Project

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.