Ma a bérrabszolgaság a „normális”?

Ma a bérrabszolgaság a „normális”? | ClimeNews - Hírportál

Más szóval ma a bérrabszolgaság a „normális”. Ez a rabszolgaság modern, burkolt formája.

Ha jelenbeli döntéseink által unokáink megérnek egy jobb kort, akkor el fognak csodálkozni a tömeges piaci foglalkoztatottság korszakán, és ugyanúgy szörnyülködve tekintenek majd rá, mint mi a nyílt rabszolgaságra, vagy a jobbágyság időszakára. A gondolat, hogy egy emberi lény értékét szinte kizárólag a termékekre és szolgáltatásokra vonatkozó termelékenységében mérték, primitívnek és barbárinak fog tetszeni, és az ember értékének és életének borzalmas elpazarlásaként fognak rá tekinteni. Ha pedig beletörődünk és elfogadjuk ezeket a pszichopaták által ránk kényszerített, és torz értékeink által életben tartott szabályokat, akkor unokáinknak – ha egyáltalán élnek még – nem lesz ideje ilyesmin gondolkodni, miközben túlélésükért küzdenek egy klímaváltozás, háborúk, és fosztogatások sújtotta keserves világban.[1]

Ez a torz rendszer, ahol a pénz a dolgozó emberektől a bankárokhoz áramlik, miközben a vállalatok részvényesei, és politikusok lecsípik belőle saját hasznukat, nem csak igazságtalan egyenlőtlenséget szül, hanem saját pusztulásunkat okozza, mert vég nélküli növekedésre kényszeríti a gazdaságot egy véges erőforrásokkal rendelkező bolygón. Vessünk véget ennek, hogy legyen szabadidőnk, és legyen jövőnk! Kezdjünk el függetlenedni a bankoktól, for-profit vállalatoktól, és az államtól, miközben egy egyre erősödő helyi közösségre, és társadalomközpontú szabályokra támaszkodunk túlélésünk érdekében.

Sztella Nóra Kántor


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...

...a megalapítása óta karbonsemleges módon fenntartott ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről és a légköri szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.