A KLM légitársaság is használja a karbonkrediteket

Az Air France-KLM légitársaság a fenntarthatóságot mind az üzletben, mind a mindennapi feladatok során szem előtt tartja, és erre ösztönzi utasait is, hogy közösen érjék el az ENSZ fenntartható fejlődési céljait.

A KLM légitársaság is használja a karbonkrediteket | ClimeNews - Hírportál

A cég 14 egymást követő éve az élmezőnyben foglal helyet a Dow Jones Fenntarthatósági Index listáján – ebből 12 alkalommal az első helyen végzett.

Az Air France-KLM számára kiemelten fontos a környezetvédelem, ezért a lehető legtöbb területén igyekszik fenntartható módon működni.
Repülés bioüzemanyaggal

A bioüzemanyag akár 80 százalékkal csökkentheti a szén-dioxid-kibocsátást a hagyományos üzemanyagokhoz képest. A KLM 2011-ben a világon elsőként indított bioüzemanyaggal hajtott kereskedelmi járatot. A vállalat a környezetbarát hajtóanyag legnagyobb felhasználója Európában, sőt, az egész repülési ágazatban; évente több mint 500 KLM-járat repül ilyen üzemanyaggal.

A vállalat 2011 óta 18 százalékkal csökkentette az egy kilométerre és egy utasra eső szén-dioxid-kibocsátását, 2020-ra pedig azt tűzte ki célul, hogy ezt a mutatót további 20 százalékkal redukálja.

CO2-kompenzációs program

Az Air France-KLM az utasok számára is lehetővé teszi, hogy kompenzálják (Carbon Offset karbonkreditek megvásárlásán keresztül /szek./) az utazásból adódó szén-dioxid-kibocsátásukat a CO2ZERO (pl. QFPC /szerk./) program keretében az online jegyvásárlásaik során, illetve a My Trip applikáción keresztül.

Hulladékgazdálkodás és környezetvédelem

A cég Follow Printet használ minden munkaállomásán, ami csak a felhasználók külön kérése esetén engedi a nyomtatást, így 22,8 millió papírlapot takarítanak meg évente. A KLM járatain kínált hagyományos újságok csökkentésével évi 360 000 kilogramm papírt spórolnak. Éves szinten ez 229 000 litert kerozint takarít meg a KLM-nek, így 577 tonnával csökkent a vállalat szén-dioxid-kibocsátása. 2019 végére a KLM lecseréli a földi kiszolgálójárművei 75%-át elektromos hajtásúakra, így az első légitársaság lesz, amely kizárólag elektromos rakodógépekkel dolgozik.

Forrás: ÉLŐBOLYGÓNK