Villanyautó vagy hagyományos? Melyik szennyez jobban?

Az éghajlatváltozás egész egyszerűen egzisztenciális veszélyt jelent a bolygó legtöbb életére – beleértve, és különösen az emberiség létét. Mondta António Guterres, az ENSZ főtitkára 2018 májusában.

Villanyautó vagy hagyományos? Melyik szennyez jobban?

A tengeri jég elvesztésétől és a tengerszint emelkedésétől kezdve az olyan szélsőséges események megjelenéséig, mint a hurrikánok, aszályok vagy intenzív hőhullámok, erdőtüzek, nehéz tagadni annak a dimenzióját, amivel itt küzdünk. És még ennél is többre számíthatunk, ha elérjük a 2 Celsius-fokos hőmérséklet-emelkedést.

Az ENSZ vezetője szerint a világ “élet-halál harcban” áll a túlélésért

A tudósok e következmények minimalizálására törekedve azt kutatják, hogy mik lehetnek az éghajlatváltozás fő okai. Rájöttek, hogy az üvegházhatású gázok (GHG), mint a szén-dioxid, a metán vagy a dinitrogén-oxid, valamint az aeroszolok megváltoztatják a légkört, és a bolygót kiszolgáltatottabbá teszik.

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) rámutatott, hogy a 2010-ben a légkörbe jutott 49 Gt CO2-egyenérték 14%-át a közlekedési járművek bocsátották ki. És annak ellenére, hogy ez már így is nagy szám, ez még nem is veszi figyelembe az olyan kiegészítő tevékenységek CO2-hatását, mint a járművek gyártása vagy az útburkolatok és az autógumik kopása.

Mivel az ágazatban a CO2-kibocsátás 72%-át az autók teszik ki (ezt követik a repülőgépek 10%-kal), az elektromos autók piaca egyre növekszik, és a villanyautó jó megoldásnak tűnik az éghajlatváltozás elleni küzdelemben.

De igaz-e, hogy az elektromos autóknak alacsony a károsanyag-kibocsátása?

A hagyományos, belsőégésű motorokkal hajtott és az elektromos autók közötti alapvető különbség a potenciális (tárolt) energia mozgási energiává történő átalakításának folyamatához kapcsolódik. A hagyományos robbanómotoros autókban ez az energia kémiai formában van tárolva, és a motoron belüli kémiai reakció (égés) révén szabadul fel.

Másrészt, annak ellenére, hogy az elektromos autók szintén kémiailag tárolt energiával rendelkeznek, az elektromos autók elektrokémiai úton, mindenféle égés nélkül szabadítják fel azt, a lítium-ion (és ma már ennél is korszerűbb) akkumulátoroknak köszönhetően. Ez azt jelenti, hogy nem égetnek el üzemanyagot, és így a vezetés során nem történik CO2 általi légszennyezés. Emellett hatékonyabbak is, mint a fosszilis üzemanyaggal működő autók. Ez tehát egyértelmű győzelem az elektromos mozgalom számára? Az elektromos autók és járművek zöldebbek?

Nem feltétlenül. Vagy jobban mondva, nem mindig gondolhatnánk! Ha az ezeket az autókat működtető energiaforrás nem napelemekből, szélturbinákból vagy akár nukleáris vagy vízenergiából származik, akkor a CO2-kibocsátásuk sokkal magasabb lesz? Ha például az autók töltéséhez használt áram fosszilis tüzelőanyagok elégetéséből származik, akkor nem számít, hogy az elektromos autó nem szennyezi a környezetet vezetés közben, mivel ez a szennyezés már egy távoli erőműben felszabadult.

Ez azt jelenti, hogy ha elektromos autót vezetsz egy olyan országban, ahol az ország energiatermelésének 63%-át fosszilis tüzelőanyagok tették ki, valószínűleg több CO2-t juttatsz a légkörbe, mintha Izlandon vezeted, amely szinte teljes egészében víz-, geotermikus és napenergiával működik.

Ami az EU28-at illeti, az előrejelzések bíztatóak: az EU hálózati mixe a 2015-ös 300gCO2 eq/km-ről 2030-ra 200gCO2 eq/km-re, 2050-re pedig 80gCO2 eq/km-re fog csökkenni. Tegyük fel azonban, hogy az autók 100%-ban megújuló vagy tiszta energiával működnek. Akkor mondhatjuk, hogy az elektromos autóknak nulla a károsanyag-kibocsátásuk? Természetesen nem teljesen, de hogy is van ez? Az alábbi videó remek módon összefoglalja, tudományosan igazolt adatokkal alátámasztva. Érdemes utánajárni, és nem beszélni hülyeségeket ebben a témában, mert az gyorsan terjed. Rengeteg téves információ kering arról, hogy mennyire szennyeznek az elektromos autók. A GasTroll csatornát készítő Mark Linthicum időt és energiát nem kímélve utánajárt, hogy milyen folyamatokkal jár, hogy a hagyományos meghajtású üzemanyagokkal autót lehessen hajtani.

 

A videó eredetijét a GasTroll Youtube csatorna készítette a Fully Charged Show közreműködésével. A magyar változatot pedig egy lelkes csapat a Villanyautósok – a magyarországi villanyautósok közösségétől, köszönet érte.

Rampasek, László A.

Korábban: Villanyautó matek


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.