A jövő generációk legalapvetőbb joga hiányzik a jogrendből?

Minden döntéshozónak életbe vágóan fontos, hogy értse a megatrendeket. Céges képzéseket ajánlunk. Most ingyenes ízelítő az ELTE-n.

Szent-Györgyi Albert az 1970-es Az őrült majom (The Crazy Ape) c. könyvében fölteszi a kérdést: Miért pusztítja el magát az emberiség?

A válasza szerint agyunk az évmilliók során az “itt és most” feladataira készült, így mérhetetlenül nehéz neki
– hosszú távúan (legalább évtizedekben)
– globálisan (az egész földkerekségben)
– és rendszerekben
gondolkodni.

A BOCS 1975 óta fejleszti képzéseivel és oktató anyagaival az egyéni és társadalmi sikerességhez nélkülözhetetlen hosszútávú, globális és rendszerekben gondolkodást (Környezetvédelmi Lexikon, 1993, 2002).

Ha fontolgatja, hogy képzést rendel a BOCS Civilizációtervezés Alapítványtól, most van egy ingyenes lehetőség, kis ízelítőt kapni belőle: egy ELTE előadásunkat nyitottá tettük.

A jövő generációk legalapvetőbb joga hiányzik a jogrendből? - ClimeNewsSzeretnél sikeres lenni? Tanulj meg globálisan és hosszú távon, rendszerben és reálfolyamatokban gondolkodni! A BOCS Civilizációtervezés Alapítvány negyven éve segíti ezt képzéseivel. NE JÖJJÖN EL aki tudja a választ az alábbi kérdésekre! 🙂

Emberi jog, amiről nem beszélünk? Hiányától leszünk munkanélküliek, de nem ismerjük az összefüggést? A közbiztonság alapja, mégse foglalkozik vele a rendőrség? A szegénységből kiemelkedés döntő pontja, mégis kimarad a szociális hálóból? Az ökológiai válság legsúlyosabb tényezője, mégse beszélnek róla a zöldek? A leghatékonyabb klímavédelem, de nem tárgyalnak róla? A népvándorlás forrása, amivel nem foglalkozik a bevándorlási politika? Az ifjúságot ez izgatja legjobban, de az ifjúságpolitikát a legkevésbé? Életmentő humanitárius tennivaló, ami hiányzik a segélyekből? Az egyenjogúság feltétele, amit nem hangsúlyoznak a nőmozgalmak? A béke alapja, de nem is említik a békemozgalomban? Korunk Galilei esete, a katolikus egyházi tekintély vége? Korunk Semmelweis tragédiája? A jövő generációk legalapvetőbb joga hiányzik a jogrendből?
Mindannyian nyerünk vele, ha végre megtörjük a tabut!

Simonyi, Gyula I.