A tűzoltó egységek vesztésre állnak már 3 országban

Nem boldogulnak az erdőtüzekkel a török, görög és olasz tűzoltó egységek. Törökországban már nyolc halottja van a múlt szerda óta tomboló erdőtüzeknek.

Sokan elveszítették házaikat és haszonállataikat. A turisták folyamatosan menekülnek Antalya és Mugla népszerű tengerparti üdülőhelyeiről. A török parti őrség felkészült a nagyobb területek kiürítésére.

Ez nem a pokol, hanem Bodrum”

Turisták és helyiek nézik kétségbeesve és tehetetlenül a gyorsan terjedő tüzet a törökországi Bodrum üdülőhelyen. A Twitteren azt írja egy videó megosztója, hogy a helyzet egyre rosszabb, a tűz egyre nagyobb és nagyobb.


Mazi strandjáról aki tehette, gumicsónakokon, bárkákon és hajókon a tengerre menekült a partvonalat elérő lángok elől. “Isten segítsen mindenkinek!” – írta egy török férfi, aki egy csónakból készített videót.

A bodrumi polgármester felszólította a lakosságot és a turistákat, hogy ne maradjon senki a lángoktól fenyegetett területeken, meneküljön mindenki biztonságos helyre. Úgy fogalmazott, hogy már ahhoz is túl késő van, hogy repülőgépekről kíséreljék meg a tűz oltását.

Görögország nyugati részén is több száz tűzoltó küzd a lángokkal.

A földről és a levegőből egyaránt próbálnak oltani, de az erős szél miatt egyelőre nem boldogulnak. Az ország negyedik legnagyobb városa, Pátra közelében már négy faluból kellett evakuálni a lakosokat, sok családnak mindene odaveszett.

Szicíliában is egyszerre több tűzgóc tombol, legalább 800 tűzoltó küzd a lángokkal, de a hatalmas hőség miatt nem sok sikerrel.

A sziget kormányzója Rómától kért segítséget.

A szintén olaszországi Pescarában ég a Pineta Dannunziana természetvédelmi terület. Több épületből ki kellett telepíteni az embereket. A tűzoltók mellett a légierőt is bevetették az oltásba.

Forrás: Euronews | Global NEWS | The Telegraph | The Guardian

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.