Az ember értéke

Jóból is megárt a sok. Bolygónkat (élőhelyünket) ma már szétmorzsolják az elburjánzott majomkenyérfák gyökerei.[1]

Az ember értéke | ClimeNews - Hírportál
A manipulatív reklámok és a politikusok növekedés-propagandájának kereszttüzében, no meg az egyenlőtlenség szülte státusz bűvöletében elfelejtjük, hogy az ember értéke nem az, amit birtokol vagy elfogyaszt, hanem az, amit átél, alkot, nyújt, és fejlődik. Ezek a gyümölcsök, amiknek igencsak híján vagyunk. Ennek ellenére még mindig a káros dolgokra koncentrálunk, mert a reklámok és a politika elhitették velünk, hogy a fogyasztás „jó”, és ha egyre többet fogyasztunk, egyszer majd minden szép és jó lesz. De a fogyasztás nem egészséget, boldogságot és békét hoz, hanem szennyezést, háborút, és pusztulást.

Ezt nap mint nap tapasztaljuk, mégis a fogyasztást hajkurásszuk; egzotikus élvezeti cikkek, márkás cuccok, újabb okostelefon, újabb autó, még egy gyerek, nagyobb ház, külföldi nyaralás – majd egyre komolyabb biztonságpolitika, mert mindez milliárdok megélhetését teszi tönkre, beleértve a sajátunkat (pl. hazánkban is pusztulnak a talajok). Mert azt hisszük, ezzel legalább nekünk jó lesz. Érezzük, hogy nem, csak nehéz beismerni, mert mindenhonnan a hazugságot halljuk.[2] Közben négyévente elmegyünk pártok közül választani, pedig mindegyik a növekedést hirdeti, amivel önpusztítás jár, majd csodálkozunk, hogy sosem lesz jobb, csak egyre rosszabb. Az őrültség egyik meghatározása, hogy ugyanazt tesszük újra és újra, miközben más eredményt várunk. Az emberek vagy őrültek, vagy hiszékenységük miatt totálisan félre vannak vezetve – utóbbin szerencsére lehet segíteni, és ez a mi felelősségünk 😉

Megjegyzés: A gyökerek természetesen szükségesek, de csak annyira, hogy kielégítsük a valódi szükségleteket, miközben nem terheljük túl saját élőhelyünk eltartóképességét. Ehhez képest a reklámok a sok felesleges termékről azt hazudják, hogy valós szükségleteinket elégítik ki, miközben nem csak hulladékká válásuk terheli a környezetet és az ott élőket, de már előállításuk és ideszállításuk is. A kormányok pedig a fogyasztást és a növekedést erőltetik, mert ha nem, akkor a csökkenő adóbevételekből még kevésbé tudnák fizetni kölcsöneik kamatait… Amiket eleve nem kellett volna fölvenni, mert egy szuverén állam úgy is dönthet, hogy saját, adósságmentes pénzt használ (ahogy minden állam tette 1694-ig, a részleges fedezet és a hitelpénzrendszer első, angliai bevezetéséig).

Sztella Nóra Kántor

[1] http://bocs.eu/a-kisherceg-eletstrategia/
[2]


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.