JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Üzemzavar volt az egyik ukrajnai nukleáris erőműben

Üzemzavar volt az egyik ukrajnai nukleáris erőműben - ClimeNewsVáratlan meghibásodás miatt automatikusan leállt a Magyarországtól 400 kilométerre üzemelő rivnei atomerőmű egyik energiablokkja.

A fehérorosz határ közelében fekvő nukleáris létesítmény négy blokkjának egyikét a tervezett karbantartási munkálatok végeztével akarták újraindítani, amikor az üzemzavar keletkezett.

Az Energoatom közlése szerint a 3. energiablokk turbógenerátorát nem sikerült szinkronba hozni az elektromos hálózattal, ezért üzembe lépett a reaktor vészleállító rendszere.

A reaktort az erőmű személyzetének sikerült stabilizálnia, így vészhelyzet nem állt elő. A létesítmény további három energiablokkja jelenleg 1 860 megawatt összteljesítménnyel üzemel. A térségben a háttérsugárzás a megengedett szint alatt van.

A tervek szerint az alapértékekre történt visszaállás után – a generátor hibáját elhárítva

– a karbantartáson átesett blokkot az éjjeli órákban újból megpróbálják beindítani. 

Forrás: RIA Novosztyi

Margóra: Az amerikai AES konszern érdekeltségébe tartozó erőművet csak ne próbálgassák visszaindítani, tőlünk nem messze. Vigyék haza az USA-ba és ott Arlingtonban, Washington mellett próbálgassák, hogy vajon elindul-e még és meddig üzemel majd beolvadás nélkül.  “A reaktort az erőmű személyzetének sikerült stabilizálnia, így vészhelyzet nem állt elő.” Józan ésszel, anélkül, hogy atomtudós lenne az ember – az idézet mondat ellentmondásos, mert egy reaktort vészhelyzet miatt kell stabilizálni, nem pedig fordítva! Röhejes és egyben nem igazán megnyugtató erről szóló híreket olvasni, de hát úgy tűnik, hogy a “Hülyeség kora” tényleg nem ért véget. Magyar vonatkozású információ, hogy az AES-nek volt 3 magyarországi erőmű érdekeltsége, de már nincs!

R.L.