Az Ukrán Pacifista Mozgalom nyilatkozata

Hazánk és az egész bolygó lakossága életveszélyben van a keleti és nyugati civilizációk nukleáris összecsapása miatt.

Az Ukrán Pacifista Mozgalom nyilatkozata | ClimeNews

Meg kell állítanunk a csapatok felhalmozását, a fegyverek és katonai felszerelések felhalmozását Ukrajnában és környékén, az adófizetők pénzének őrült bedobását a hadigépezet kemencéjébe a heveny társadalmi-gazdasági és környezeti problémák megoldása helyett. Meg kell tagadnunk a vérontásból profitáló katonai parancsnokok és oligarchák kegyetlen szeszélyeit.

Statement by the Ukrainian Pacifist Movement

Az Ukrán Pacifista Mozgalom elítéli Ukrajna és a NATO-tagállamok felkészülését az Oroszországgal vívott háborúra.
Követeljük a globális deeszkalációt és leszerelést, a katonai szövetségek feloszlatását, az embereket megosztó hadseregek és határok felszámolását.
Követeljük a kelet-ukrajnai, Donyeck és Luhanszk környéki fegyveres konfliktus azonnali békés rendezését, az alábbiak alapján:
1) a tűzszünet teljes betartása minden ukrán és oroszbarát harcos részéről, valamint az ENSZ Biztonsági Tanácsának 2202 (2015) sz. határozata által jóváhagyott minszki megállapodások végrehajtását célzó intézkedéscsomag szigorú betartása;
2) minden csapat kivonása, minden fegyver- és katonai felszerelés leszerelése, a lakosság teljes háborús mozgósításának beszüntetése, a háború propagandája és a civilizációk közötti ellenségeskedés megszüntetése a médiában és a közösségi hálózatokon;
3) nyílt és átfogó tárgyalások lefolytatása a békéről és a leszerelésről nyilvános párbeszéd formájában a konfliktusban részt vevő valamennyi állami és nem állami fél között a békepárti civil társadalom szereplőinek részvételével;
4) országunk semlegességének rögzítése Ukrajna alkotmányában;
5) a katonáskodás lelkiismereti megtagadásához való emberi jog garantálása (beleértve a katonai kiképzés megtagadását is) a Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmánya 18. cikkével és a 22. számú Általános megjegyzés 2. és 11. bekezdésével összhangban. ENSZ Emberi Jogi Bizottsága.
A háború emberiség elleni bűncselekmény. Ezért semmiféle háborút nem támogatunk, és a háború minden okának megszüntetésére törekszünk.

Forrás: International Fellowship Of Reconciliation (IFOR) és a BOCS Civilizációtervezés Alapítvány az IFOR magyar csoportja 1995 óta


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.