Föld Órája Lekapcsoló bulira hív a WWF

A WWF Magyarország szombaton este ingyenes koncerttel és hatalmas bulival ünnepli mindazokat, akik az elmúlt hetekben Magyarországon is csatlakoztak a világ legnagyobb önkéntes akciójához, a Föld Órájához. Az események helyszíne idén a Bálna Budapest, az est sztárfellépője a Mary Popkids lesz.

Most szombaton este, helyi idő szerint 20.30 és 21.30 között érkezik el a jelképes lekapcsolás, amikor a világ számos nagyvárosához hasonlóan Budapest legismertebb turista látványosságai is elsötétülnek egy órára, az éghajlatváltozás elleni küzdelem legnagyobb, globális akciójához való csatlakozás jeléül. A sötétség 60 perce azonban nemcsak egy óráról szól. A Föld Órája lényege, hogy mindannyian tegyünk a klímaváltozás hatásainak csökkentéséért. Az ökológiai lábnyomunk csökkentése mindannyiunk feladata, egyéni, vállalati, kormányzati szinten egyaránt. Szombat este azonban az ünneplés kap helyet.

A Bálnában, a WWF Föld Órája Központi Lekapcsoló Eseményén egy ingyenes koncerttel és egész estés eseménnyel köszöntjük mindazokat, akik az elmúlt hetekben tetteikkel is kapcsolódtak a világ legnagyobb önkéntes akciójához.

Fotó: Mary PopKids - Föld Órája Lekapcsoló bulira hív a WWF - ClimeNewsA Mary Popkids egy órás koncertjével indul az este 19.00-kor a Bálna emeleti nagy koncerttermében. A fiatal budapesti zenekar energikus, a soul, funk és az elektronikus zene határait elmosó koncertjeivel szerzett magának hírnevet. 2014-ben, miután megnyerték a Nagy-Szín-Pad nevű tehetségkutatót, felléphettek a SZIGET Nagyszínpadán. Itt a Bastille előtt léptek, fel, akiknek a Pompei című száma szolgáltatja a zenei aláfestést az idei Föld Órája globális image filmhez. A zenekar képviseltette magát március 21-én, a Föld Órája Fővárosa kihíváshoz kapcsolódó Nagy Zöldítési akción, a Szent István parkban, ahol árvácska-ültetéssel járult hozzá a környezetünk szépítéséhez.

Az eseményt közvetíti az MR2 Petőfi Rádió, és a helyszínről kapcsol a Petőfi Televízió is. ” A koncert után ünnepélyesen lekapcsoljuk majd Budapest fényeit, így a korábbi évekhez hasonlóan a Budai Várnegyed, a Lánchíd és a Parlament is sötétbe borul majd egy órára. Eközben a Bálnában LED fényes táncosokkal, fényfestőkkel és egy dinamikus dobkoncert ütemeivel ünnepeljük a cselekvés erejét az egy órás sötétség alatt” – mondta Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója.

Idén, a hazai Föld Órája egyik kiemelt példája a WWF együttműködése a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszatarján önkormányzatával. Olyan földhasználat kialakítása a cél, amely jobban alkalmazkodik az éghajlatváltozás által felerősített jelenségekhez, amilyenek például az árvizek, belvizek és aszályos időszakok. Az árvízi kockázatot növelő és gyorsan terjedő invazív növényekből előállított biomassza, mint tüzelőanyag ellátja az önkormányzati intézmények fűtőenergia szükségletét. Mindeközben a megtisztított ártéri területeket legeltetéssel tartják karban, a Magyarországon őshonos vízibivalyok segítségével, akik mellé további állatokra lenne szükség, ezért rendez közösségi gyűjtést az alapítvány (www.wwf.hu/bivaly).

Csatlakozz az akcióhoz Te is! Regisztrálj a foldoraja.hu oldalon és kapcsold le otthonod fényeit Március 28-án 20.30 és 21.30 között! Keresd meg saját településedet az oldalon található térképen, és tudj meg többet a helyi Föld Órája akcióról! Lüktess együtt a világgal ezen a napon és nézd meg, hogyan ünneplik a Föld Óráját világszerte!

Forrás: wwf.hu

 


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.