Harcolj a klímaváltozás ellen!

Immár három éve, hogy az iCC (a környezetvédelem iránt elhivatott szervezet) partnereivel együtt azon dolgozik, hogy a világ figyelmét a klímaváltozás valóságára. Az országok vezetői azonban késlekednek a cselekvéssel, így ez az üzenet ma sokkal aktuálisabb mint ezelőtt bármikor, hangzott el a marcali Berzsenyi Dániel Gimnáziumban az iskolai fenntarthatósági kiállítás és játék programsorozat megnyitóján.

Harcolj a klímaváltozás ellen! - ClimeNews

Szellemi tőkét hoztunk. Mindannyiunk felelőssége és feladata egy új szemléletmód kialakítása és követése, mely biztosítja az életfeltételek fenntartását a jövő generációi számára – mondta Varga Virág közgazdász, könyvvizsgáló, az iCC Brand alapítója – A fenntarthatóság szemléletmódja egyszerre vesz figyelembe környezetvédelmi és gazdaságossági szempontokat, és egyúttal elkötelezett a társadalom iránti felelősségvállalásban.

A marcali gimnáziumban két hét alatt minden nap lesz előadás és filmvetítés. A programban a fiatalokon keresztül információkat juttatnak el a családoknak. A globális gondolkodást a felelősségvállalást új megközelítésben tárják a gyermekek elé. Somogy megyéből közel háromezer látogatót várnak a programokra.

Harcolj a klímaváltozás ellen! - ClimeNewsFarkas László Nándorné Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Marcali Tankerületi igazgatója elmondta, nagyon örült a felkérésnek, hogy Marcaliba hozzák a rendezvénysorozatot, ezért minden segítséget megadott a szervezőknek.
– Az önkormányzat is a nemes cél mellé állt, hiszen a városnak is fontos, hogy megismerjék termelő üzemeit, gyárait – ezt már Bereczk Balázs alpolgármester fogalmazta meg.

A rendezvény céljai között szerepel, hogy a helyi és a régió vállalatai megmutassák tevékenységüket, környezettudatos magatartásukat szemléltessék a felnövekvő generáció számára. Jól működik a partnerség, hiszen a rendezvényt a helyi vállalatok finanszírozzák. Az első előadáson Simonyi Gyula, szellemi vezető, az emberiség túlnépesedését és az irányváltást hangsúlyozta, melynek következményei már kézzelfoghatóak Európában is.
Az iCC Pont, keddtől, a Berzsenyi gimnáziumban is jelen van: „Látogasd meg és fejezd ki egyetértésed! Mond el mindenkinek a véleményed! Rajzold le a tiszta jövőt! – hangzik a felhívás.

Forrás: Somogyi Hírlap