Hol sikeres a CSR kommunikációm?

Ma Magyarországon sikk egy-egy cég CSR aktivitásáról hírt adni. De vajon az egyes vállalatok kommunikációján belül létezik-e egy tervezett CSR kommunikációs mix?

Hol sikeres a CSR kommunikációm? | ClimeNews - HírportálTudatosították-e, hogy milyen elemekből áll ez, melyik a leghatékonyabb, melyik CSR kommunikációs eszköz, kiknek milyen üzenetet tud eljuttatni és hogyan? Melyik CSR üzenetemnek van hírértéke a médiában?

A Natural Marketing Institute régebbi felmérését tanulmányozva a mai napig érvényes jelenségeket is fel lehet fedezni. Az NMI azt vizsgálta, hogy egy egyszerű kívülálló honnan szerez tudomást egy-egy cég csr üzenetéről és mely csatornák üzenetei hatnak a legerősebben ránk. CSR tekintetében.

A következő kommunikációs csatornákat, eszközöket vizsgálták:

  • hírek-média
  • független harmadik fél részéről
  • a vállalat szájtja
  • termékcsomagolás
  • céges brossúra
  • hirdetés
  • CSR Jelentés
  • Céges évi Jelentés
  • személyes kapcsolat

A fenti sorrend rangsort is jelent hatékonyság tekintetében, azaz a “toplista” élén  a médiában való megjelenés áll. Magyarországon ma szinte minden cég csr aktivitásával szeretne a médiába bekerülni. Jó néhány esetben azt lehet mondani, hogy a CSR értékelése, mérése azonos a különböző médiumokban megjelent cikkekkel.  Ez a jövőben azért fog gondot okozni, mert ez a fajta csr értékelés, mérés a vállalati felelősségnek nem az igazi fokmérője.  S nagyon sokszor nem az igazi CSR menedzsment rendszert tükrözi.

Érdekes megjegyezni, hogy a CSR Jelentés a sor utolsó negyedében található, majdnem azonos kategóriában a cég szokásos évi jelentésével. Sokszor kérdezték már, hogy vajon ugyanolyan a funkciója mint a vállalat évi jelentésének? Se több, se kevesebb?

Forrás: www.csrhungary.eu


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.