Hol sikeres a CSR kommunikációm?

Ma Magyarországon sikk egy-egy cég CSR aktivitásáról hírt adni. De vajon az egyes vállalatok kommunikációján belül létezik-e egy tervezett CSR kommunikációs mix?

Hol sikeres a CSR kommunikációm? | ClimeNews - HírportálTudatosították-e, hogy milyen elemekből áll ez, melyik a leghatékonyabb, melyik CSR kommunikációs eszköz, kiknek milyen üzenetet tud eljuttatni és hogyan? Melyik CSR üzenetemnek van hírértéke a médiában?

A Natural Marketing Institute régebbi felmérését tanulmányozva a mai napig érvényes jelenségeket is fel lehet fedezni. Az NMI azt vizsgálta, hogy egy egyszerű kívülálló honnan szerez tudomást egy-egy cég csr üzenetéről és mely csatornák üzenetei hatnak a legerősebben ránk. CSR tekintetében.

A következő kommunikációs csatornákat, eszközöket vizsgálták:

  • hírek-média
  • független harmadik fél részéről
  • a vállalat szájtja
  • termékcsomagolás
  • céges brossúra
  • hirdetés
  • CSR Jelentés
  • Céges évi Jelentés
  • személyes kapcsolat

A fenti sorrend rangsort is jelent hatékonyság tekintetében, azaz a “toplista” élén  a médiában való megjelenés áll. Magyarországon ma szinte minden cég csr aktivitásával szeretne a médiába bekerülni. Jó néhány esetben azt lehet mondani, hogy a CSR értékelése, mérése azonos a különböző médiumokban megjelent cikkekkel.  Ez a jövőben azért fog gondot okozni, mert ez a fajta csr értékelés, mérés a vállalati felelősségnek nem az igazi fokmérője.  S nagyon sokszor nem az igazi CSR menedzsment rendszert tükrözi.

Érdekes megjegyezni, hogy a CSR Jelentés a sor utolsó negyedében található, majdnem azonos kategóriában a cég szokásos évi jelentésével. Sokszor kérdezték már, hogy vajon ugyanolyan a funkciója mint a vállalat évi jelentésének? Se több, se kevesebb?

Forrás: www.csrhungary.eu

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.