Egy képen a napi forgalom a világ repülőterein

Mike Kelley Los Angeles-i fotós látványos sorozata kézzelfoghatóvá teszi milyen hatalmas légiforgalmat bonyolítanak le a világ nagy repülőterei.

Egy képen a napi forgalom a világ repülőterein - ClimeNews

Kelley fix helyre leállított kamerájával több tucat felvételt is készít felszálló vagy éppen landoló repülőgépekről, majd egy képre szerkeszti a gépeket, mintha egyszerre lepnék el az eget a különféle légitársaságok repülői. Az eredmény igen látványos és magáért beszél, lapozzanak bele a galériába!

Repuloterek-Mike Kelley

Az üvegházhatást okozó szén-dioxid kibocsátás legfőbb forrásai sorrendben az energia (35%), az ipar (18%), a közlekedés (13%), a mezőgazdaság (11%), erdészet (11%), épületek (8%) és a hulladék (8%).

Európában elsőként a magyar légtérben közlekedő járművek irányítását végző HungaroControl törli el a teljes légi útvonalhálózatot, ezzel lehetővé téve a repülőgépek korlátozások nélküli, szabad légtérhasználatát. Erről és ennek környezetvédelmi hatásairól korábban itt írtunk.

 


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.