iCC – Iránytű a karbonsemleges világ felé

Nyilatkozat az iCC Karbonsemleges cégek nevében a 21. PÁRIZSI KLÍMACSÚCSOT követően.

Be iCC Neutral - iCC – Iránytű a karbonsemleges világ felé - ClimeNewsHiszünk abban, hogy összefogással és egy kis szerencsével, illetve karbon lábnyomunk radikális csökkentésével, veszélyben lévő otthonunk még megmenthető.
.
CÉL:
a globális felmelegedés megállítása az üvegház gáz kibocsátások csökkentésével
.
Az ENSZ Párizsi Klímacsúcsán megállapodás született arról, hogy a földi élet fenntarthatósága érdekében drasztikus kibocsátás-csökkentést kell végrehajtani az elkövetkezendő időben. A megállapodást aláíró 197 ország ambiciózus vállalásaival és ezek alapján tett intézkedésekkel még visszafordítható a globális felmelegedés, így megmarad a lehetőség az élhető Föld fenntartására. Országok, városok, vállalatok illetve magánemberek is csatlakoztak. A maximális elköteleződés a karbonsemleges (carbon neutral) működés vállalása. Ausztrália 2020-ra, Koppenhága 2025-re tűzte ki céljául a 100%-os karbonneutrális minősítést.

TÉT : Az emberiség fennmaradása

Magánemberek és vállalatok is felismerik már ezt a tényt, és felvállalják a kihívást. Az elsőként és legmagasabb elköteleződési szinten lépő vállalatok példaértékkel szolgálnak környezetük számára, ezzel ismertség, forgalom és profitnövekedést realizálhatnak a jelenben, miközben tesznek valamit az élhető jövő megteremtéséért.

MEGOLDÁS: Karboncsökkentés és ellentételezés a nulla kibocsátás érdekében

Hisszük, hogy az élenjárók példamutatása jó irányba mozdítja el a folyamatokat.

1./ Az iCC ÖKOcímkével ellátott vállalatok, szervezetek minden évben kiszámolják karbonlábnyomukat, mely az ökolábnyom összetevőinek legnagyobb mértékben növekvő, több mint 50%-os részaránya.

2./ Az energiahatékonyság növelésével és a fosszilis energiahordozókról a megújulókra való fokozatos áttéréssel, a karbon lábnyom nagyságát drasztikusan, a legnagyobb mértékben és a legrövidebb időn belül csökkentik.

3./ Az iCC Karbonsemleges partnerek a 100%-os karbonsemleges működést úgy érik el, hogy a karbonlábnyom nem csökkenthető részét, az ENSZ égisze alatt létrehozott zöld projektek támogatásával váltják ki a fejlődő országban. Ezzel a módszerrel teljesítik a Párizsi megállapodások ide vonatkozó elemét, egyúttal részt vállalnak további globális problémák megoldásában is.

Partnereink valós és bizonyítható eredményeik révén, akaratlanul is segítik a Magyar Kormány vállalásait. Mi az iCC-nél büszkék vagyunk arra, hogy egyre több ember számára tesszük lehetővé, hogy új útra lépjenek, továbbá elismerést szerzünk vállalatainknak és országunknak egyaránt.

EREDMÉNYEK
A világ élen járó brandjei karbonsemlegesek, és ehhez a közösséghez szinte minden nap csatlakoznak további vállalatok már Magyarországon is. Közismert személyek jelentős pénzösszegeket ajánlanak fel az élhető világ megmentésére. Hétköznapi emberek pedig egyre inkább vásárolnak karbonsemleges termékeket, vagy semlegesítik házukat, autóikat, életvitelüket.

MIÉRT ÉRI MEG?
A kibocsátás csökkentés direkt pénzmegtakarítást hoz, továbbá a fenntartható brandek építése a vállalat fejlődését is meghatározza. Emellett az új gazdasági irányokban való részvétel belépőjegy az új piacokra. Nagyobb forgalom, nagyobb profit, költséghatékony megoldás, ez többről szól mint egy trend.

MIÉRT AZ iCC?
Az iCC prémium márkákat tömörítő brand, mely tagjaival a fenntartható jövőért, a karbonsemlegesség elérésére törekszik. Ezt a célt különböző személyre szabott és egyedi fejlesztésű projektjeink által, szakértőink segítségével valósítjuk meg. Szakmai munkánkban konzervatívak vagyunk, a nemzetközi standardokat követjük. Ezzel együtt termékfejlesztéseink innovatívak, melyeket ügyfeleink elvárásaihoz igazítunk.
Az iCC professzionális csapata mindent megtesz azért, hogy a kialakított iCC ÖKOcímke, és point-of-sale irányjelző ismertté váljon. A partnervállalatokkal közösen képviselt kommunikációs stratégia költséghatékony megoldás. Az iCC megjelenések, online és offline programok, a rendezvények valamennyi partnert képviselik. Az összefogás további együttműködéseket eredményez a környezettudatos üzleti megoldások iránt elkötelezettek körében. Az iCC egy előre felépített kommunikációs program is, melyet partnercégeink szektortól függetlenül alkalmazni tudnak, továbbá segíti őket, hogy iparágukban vezető szerepet érhessenek el. www.youandicc.org

SZEMÉLYES VÁLASZTÁS
Akár aktívak, akár passzívak maradunk, mindenképp elköteleződünk. Elköteleződünk a tiszta és élhetőbb világ mellett, valamint fellépünk a régi, szennyező mechanizmusok ellen. Ez az eszme határozza meg magánemberként és más szerepeinkben is a cselekedeteinket. A döntéseink szubjektív választások, azonban a közös jövőnk élhetőségét mindannyiunk egyéni választása határozza meg. Itt a lehetőség, hogy döntsön: Milyen jövőt képzel el?

MEGHÍVÓ
Amennyiben többet szeretne megtudni a karbonsemleges vállalati működésről, a karbonlábnyom számításról, karbon menedzsmentről, várjuk jelentkezését a 2016. január 19-én megrendezésre kerülő iCC Karbonsemleges Klub konferenciánkon. A rendezvényen olyan személyekkel találkozhat, akik már részesei az új gazdaságnak s Ők szívesen megosztják történetüket, tapasztalataikat.

Forrás: www.karbonaudit.cf