Karbonsemleges bolt Békéscsabán

Békéscsabán 1999 óta létezik a Zöld Kosár biobolt (Feedtrade Bt.), 2005 óta biotermékek nagykereskedelmével is foglalkozik.

Karbonsemleges bolt Békéscsabán | Zöld Kosár biobolt

A város központjában, 20 éve ugyanazon a helyen, a tulajdonos család tagjai, és munkatársai látják szívesen a betérőket. A “nem-növekedés” filozófiáját is támogatják.

Karbonsemleges bolt Békéscsabán | Zöld Kosár bioboltA vállalkozás régebb óta veti alá magát a BIO minősítés ellenőrzéseknek, ahol rendre meg is felel az elvárásoknak. Köszönhető ez a magukkal szemben támasztott szigorú követelményeknek is. Az iparágban Magyarországon még a multik, és élelmiszerboltok közül a Zöld Kosár biobolt lett az első 100%-ban karbonsemleges, csökkentve és kiegyenlítve a saját tevékenységükből származó üvegházhatású gázok (ÜHG-k) kibocsátását.

Terveink között szerepel az elektromos áramuk megújuló forrásból való beszerzése, és egy komoly hulladék újrahasznosítási projekt megvalósítása, valamint a visszaváltható, több utas csomagolások támogatása.

– mondta Ulbert Zoltán a vállalkozás vezetője.

A fenntarthatóság eléréséhez és megtartásához vezető út hosszú, kis lépésenként jutottak el idáig, bevallásuk szerint igyekszenek minél szorgalmasabban tipegni…

Forrás: You and iCC


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.