Te készen állsz egy újabb gazdasági válságra?

Még a 2008-as válság idején sem volt ennyi adósság.[1] Akkor Kína adóssága „csak” a GDP-je 170%-ára rúgott, most már a 300%-át is eléri, és lassul a gazdasága.

Te készen állsz egy újabb gazdasági válságra? | ClimeNews - Hírportál

A fejlett országok átlagos eladósodottsága pedig 350%-ról 380%-ra nőtt.[2] Az áruszállítás hónapok óta csökken, ami a recesszió korai jelzője.[3] Most még nagyobb az ingatlanlufi, mint 2008-ban volt.[4] Az ingatlan-, és részvénypiac túlárazott, emiatt a hozzáértők inkább aranyba fektetnek, vagy türelmesen kivárják, amíg beüt a krach és olcsón lehet hozzájutni az egyébként jó cégekhez és ingatlanokhoz.[5]

A Deutsche Bank hétfőn elkezdte elbocsátani alkalmazottait, és meg sem állnak 18.000-ig, hivatalosan „átstrukturálás” miatt. A Deutsche globális részvénypiaci részlege, valamint a befektetési bank részlege képtelen volt profitot termelni, ezért leépíti azokat.[6] A banknak már régóta súlyos gondjai vannak,[7] és a háttérben csalási esetek is meghúzódnak.[8] A bank ügyfelei elkezdték kimenekíteni a pénzüket (bank run), és már naponta egymilliárd dollárt vesznek ki.[9] A Deutshe nagy játékos, ezért gondjai (bukása) hatással vannak a világra. És ilyen viszonyok mellett várhatóan nem az egyetlen lesz, főleg, hogy a nagy európai nagy bankoknak bevételeikhez képest túl nagyok a költségeik.[6]

Az óvatos és megfontolt ember ilyenkor nem vesz részvényeket, autót, ingatlant, nem kezd felújításba, és nem vesz föl kölcsönt. Ha van részvénye, ilyenkor adja el, még mielőtt elértéktelenedne. Ha van hitele, végtörleszt, még mielőtt a következő kamatperiódusban megugrana a kamat. Ha hónapról hónapra él, igyekszik visszafogni kiadásait vagy növelni bevételeit, hogy félre tudjon tenni. Legalább annyi tartalékot gyűjt, amiből akkor is meg tud élni, ha esetleg elveszíti állását és soká tart újat találni.

[1] https://www.theguardian.com/…/global-debt-now-worse-than-be…
[2] http://www.cadtm.org/An-Overview-of-Chinese-Debt
[3] https://moneymaven.io/…/recession-looms-cass-freight-index…/
[4] https://www.investopedia.com/terms/h/housing_bubble.asp
[5] https://youtu.be/J3Cap5lzV5Q (Why Aren’t Stocks on Sale in 2019? | Phil Town)
[6] https://www.business-standard.com/…/deutsche-bank-s-18-000-…
[7] https://www.bloomberg.com/…/how-deutsche-bank-drifted-into-…
[8] https://www.dw.com/…/deutsche-banks-5-biggest-…/a-46510219-0
[9] https://www.zerohedge.com/…/bank-run-deutsche-bank-clients-…

Forrás: TZM

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.