A kérdésnek nem annak kellene lennie, hogy miért cselekedjünk, hanem hogy miért nem cselekedtünk már

Jim Yong Kim arra kérte a Davosban megjelent privát szektorosokat és kormányzati vezetőket, hogy „érdemi módon cselekedjenek”, majd hozzátette, hogy legfőbb ideje cselekedni a jövőbeni generációkért, mielőtt még túl késő lesz.

Annual Meeting 2014 | ClimeNews - Hírportál

A Világbank elnöke Jim Yong Kim ma bejelentette, hogy 2015-re a zöld kötvény piacot 50 milliárd dollár értékűre akarja növelni, ezen lépésével igyekezett hangsúlyozni a sürgős cselekedet szükségességét, annak érdekében, hogy megbirkózhassunk a klímaváltozással.

„Egy évvel ezelőtt ezen a találkozón arról beszéltem, hogy a klímaváltozással való megbirkózáshoz egy olyan tervre van szükségünk melyet kimondottan az előttünk áll kihívások leküzdésére fejlesztettek ki.”

„Egy évvel később már láthattuk, hogy kezükbe vették az irányítást az országok és a cégek, de a kibocsátások még mindig emelkednek, és a szegények még mindig szenvednek,” írta Kim egy a Gazdasági világfórum (WEF) éves találkozójáról beszámoló blogban.

Továbbá üdvözölte az ENSZ főtitkárának az idén Szeptemberben tartandó, a klímaváltozásról szóló vezetői csúcstalálkozóra való felhívását.

A Világban elnöke elmondta, hogy első lépésként meg kellene duplázni – és ezzel 20 milliárd dollár értékűre növelni – a zöld kötvény piacot a Szeptemberi csúcstalálkozóig. Majd a piacot a 2015-ben tartandó Párizsi találkozóig 50 milliárd dollár értékűre kellene emelni.

Kim arra kérte a Davosban megjelent privát szektorosokat és kormányzati vezetőket, hogy „érdemi módon cselekedjenek”, majd hozzátette, hogy legfőbb ideje cselekedni a jövőbeni generációkért, mielőtt még túl késő lesz.

„Ez az az év, amikor ténylegesen fel kell vennünk a harcot a klímaváltozás ellen. Nincs többé hely a kifogásoknak. Mert ha megbukunk a gyerekeink és az unokáink azt fogják tőlünk kérdezni, hogy miért nem cselekedtünk, amíg még volt rá esély,” tette hozzá Kim.

A Világbank elnöke hangsúlyozta, hogy olyan vezetőkre van szükség, akik nem „választási ciklusokban” gondolkoznak.

„Olyan vezetőkre van szükségünk, akik a jelen-, valamint a következő generációk legsebezhetőbb pontjaival való törődést tartják a legfontosabbnak,” mondta Kim.

Kijelentette, hogy a kormányoknak meg kell szabniuk a szennyezés árát, valamint hogy teljesítményi standardokat kell kiszabni többek között az épületekre, a kocsikra, az eszközökre is.

Továbbá hozzá tette, hogy a kulcs abban rejlik, hogy meghatározzuk a szén-dioxid árát az adókon, vagy a piacon alapuló eszközökön keresztül, tette hozzá.

„Az úgynevezett hosszú-távú befektetőknek fel kell ismerniük a bizalmassági felelősségüket a jövőbeni nyugdíjasok felé, akiknek az életére a most hozott döntések komoly hatással lesznek.”

„A vállalati vezetőknek még az előtt cselekedniük kellene, mielőtt a piaci jelzések megfelelőek és a nemzeti befektetési irányelvek a helyén vannak,” mondta Kim.

Forrás: Business Standard and World Economic Forum 2014. Fordította: Pál Tamás

 

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.