Kijózanító valóság

“Menthetetlen a civilizációnk? – Kijózanító beszélgetés Ürge-Vorsatz Diána klímakutatóval” címen megjelent írás remek gondolatokkal, viszont a teljes valóságot nélkülöző módon kiegészítésre kell kerüljön.

Kijózanító valóság | ClimeNews - Hírportál

Az alábbiak szerint az idézett gondolatokra reagált Facebook posztjában a téma szakértőjeként Simonyi Gyula a BOCS Alapítvány elnöke.

“a hamarosan kilencéves Boginak (Ürge-Vorsatz Diánának hét gyermeke van – a szerk.) klímafélelme van. Az történt, hogy magammal vittem őt egy tévéfelvételre, és látta az egyik bejátszást. Azóta is vigasztalom. A vendégeim tizenöt éves lánya pedig elsírta magát, hogy neki már nem lesz gyereke, és elmesélte, hogy az osztálytársai már nem is klímadepresszióban, hanem klímagyászban élnek. Már most gyászolják a saját életüket, mert tudják, hogy ez a civilizáció menthetetlen.”

Kártékony az a vallási ideológia, amivel épp a leghatékonyabb klíma-, természet- és környezetvédelmet igyekszenek tabuvá tenni! Az utóbbi fél évszázad adatai bizonyítják, hogy amíg a népességrobbanás tart, kilátástalan a helyzet. Mivel vigasztalja a klímagyászoló fiatalokat az, aki semmibe veszi a fogamzásgátlást nélkülöző szegény nők százmillióinak nyomorúságát? https://bocs.eu/100-kozul-a-leghatekonyabb-klimavedelem

“Haragszom, amikor sokan például az afrikai népességnövekedésre hivatkoznak. A népesség még a legpesszimistább számítások szerint is legfeljebb ötven százalékkal fog növekedni, miközben a fogyasztás csak az évszázad közepéig háromszáz százalékkal. Ez azok önfelmentése, akik a saját fogyasztásukat fontosabbnak tartják, mint mások jogát az élethez. A túlméretezett fogyasztás trónfosztását kellene elérni. Ha a Katolikus Egyház elvei jobban érvényesülnének, és nem a kizsákmányolásról, a vagyonszerzésről, a fogyasztás hajszolásáról szólna az élet, akkor az éghajlatváltozás okozta gondokat is sokkal könnyebben meg lehetne oldani.”

Ha a Katolikus egyház elvei (pl. a fogamzásgátlás tiltása) jobban érvényesülnének, a civilizáció már rég összeomlott volna a még sokkal durvább népességrobbanástól. Egyetlen szerencsénk, hogy a templomba járó katolikusok is semmibeveszik a vatikáni agglegények szexuálpatológikus tiltását.

A fogyasztás nyilvánvalóan nem nőhet négyszeresére a Föld korlátai miatt. A fogyasztás egyébként se a jómódúak közt növekszik (sőt, a fejenkénti ökolábnyom éppenhogy évek óta csökken a jómódú világban!!), hanem a szegény milliárdok emelkednek följebb.

Vajon egy magyar értelmiségi család képes 1.63 gha fejenkénti ökolábnyom alatt élni és tovább lefelé süllyedni? Mert már csak ennyi jut a népességrobbanás miatt a Föld eltartóképességéből – feleannyi, mint fél évszázada -, s ez is egyre csökken!

A leghatékonyabb cselekvés a fogamzásgátlást nélkülöző szegény nők százmilliónak segítése. https://qfpc.bocs.eu

(Szerkesztő: Rampasek László)

 


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.