Az árnyalt megfogalmazásnak ára van

A klímaváltozással és a környezetvédelmi teendőkkel kapcsolatos múltbeli árnyalt megfogalmazásoknak ára van! A klímaszkeptikusok által kinyilvánított gondolatok elérték a céljukat, zavart okoztak a fejekben.

Sikerült a tudományt és a politikát manipulálniuk elodázva a fosszilis energiahordozók felhasználásának betiltását.
Az árnyalt megfogalmazásnak ára van - ClimeNewsA fosszilis energiahordozók gazdasági érdekkörébe tartózó erők pénzelték és biztatták a szkeptikusokat és ezáltal erőt nyertek. Sikerült elérniük, hogy a Klímacsúcsokon még 2005-re kialakított kötelező és önkéntes karbonpiacot megingassák. Sikerült elérniük egy időre, hogy már senki nem vette komolyan a klímavédelmet. Olyanokat sugallva, hogy volt ilyen már korábban, konkrétan nem mérhető a felmelegedés stb… Az olyan mozgalmak vezetőit mint Al Gore, Leonardo DiCaprio a mai napig megpróbálják lejáratni. Nem céljuk a bizonyítás (ami eleve lehetetlen a számukra), nem céljuk az igazság kiderítése, kizárólag csak a győzelem számít nekik. Az időleges győzelmük pedig abban áll, hogy sikerült megosztani a társadalmat és a politikai vezetőket. Sikerült megtéveszteni a sajtót és azt a kárt soha nem fogják tudni megtéríteni amit a karbon ára jelent. Az a szén-dioxid mennyiség ami már fent van a légkörben feleslegesen, pénzben nem igazán kifejezhető! Hála a Párizsi Klímavédelmi megállapodásnak – ami mostanra kötelező érvényű – lehetőséggé vált és jogalap is született büntetni emberiség elleni bűncselekménnyel vádolva a helytelen döntések meghozóit! Azokat az embereket, politikai vezetőket, kormányokat akik gondolati szinten sem tartják be a fosszilis energiahordozók felhasználásának korlátozásait vagy a klímavédelmet.

Az árnyalt megfogalmazásnak ára van - ClimeNewsNevetségesnek tartom, hogy az éghajlat-változási keretegyezmény alapelveit összefoglaló “Riói nyilatkozat” elfogadása után 21 évvel (Az egyezményt Magyarországon az 1995. évi LXXXI. törvény hirdette ki.) kutatási projektet indítottak tavaly nálunk a közlekedési ágazat hosszú távú dekarbonizációja megvalósításához az üvegházgáz-kibocsátás számítási, becslési metodikájának kialakítása érdekében.
Ad.1/ már másodperceink sincsenek az alternatív meghajtású közlekedési eszközökre való átállásra;
Ad.2/ szabvány segíti a karbonlábnyom meghatározást, a metodika készen van nemzetközi szinten elfogadva, céges szinten foglalkoznak az auditált karbonlábnyom meghatározással. Bárki kiszámolhatja, aránylag pontosan megbecsülheti, akár ingyen a mi oldalunkon is.

Most ott tartunk, hogy a vállalatvezetők meg vannak ijedve, nem tudják mi történik globálisan és nem is igazán értik miért van munkaerőhiány Magyarországon. Közben óriáscégek jelentették be, hogy több ezrével fogják a munkahelyeket megszüntetni, mert azt hiszik, hogy ha összehúzzák magukat akkor megúszhatják! Nem! Nem ám változtatni a jól megszokottakon… Azt nem!

Az árnyalt megfogalmazásnak ára van - ClimeNewsA valóság az rém egyszerű és elkerülhetetlen. Csak elodázni lehet, ami nagyon veszélyes. Olyan ez mint a sport, ha csak védekezel azzal elodázod a vereséget! Most azonnal támadni kell mindenkinek, csapatban… be kell szüntetni a fosszilis energiahordozók használatát azonnal. Persze én is tudom, hogy egyesek úgy gondolják ez lehetetlen, de el kell kezdeni mindenkinek. A történelem során volt a nemzeteket megpróbáló gyors áttérés más érdekek miatt. Bizonyított, hogy a nemzetgazdaságokat pár hónap alatt át lehet állítani más fontosabb, életbevágó okok miatt akár 180 fokkal.

Javasolt megoldás:
1./ Problémát jelent sok vezető számára, hogy azt se tudja miről is van szó, hiszen Ő még nem is tanulta, nem is ismeri azt a kifejezést, hogy karbonlábnyom (szénlábnyom). Viszont a fogalom ismert és emiatt meghatározható, tehát számoltassa ki a saját vagy a cége szénlábnyomát, olyan szervezettel aki ért hozzá.
2./ Kapnia kell egy jegyzőkönyvet melyből kiderül, hogy milyen területen érheti el a leghatékonyabban a karbonlábnyom csökkentést. Javaslatokat kap hozzá, hogy mi az amit önerőből, bizonyos döntések, változtatások meghozatalát követően azonnal meg tud csinálni.
3./ Ami marad arra pedig van egy nemzetközileg elismert eljárás (carbon offset) semlegesítés. Azt végre kell hajtani és el is érte a 100%-os karbonsemleges működést, létet. Ezt már csak fenn kell tartania és csatlakozott a világ legnagyobb és legsikeresebb vállalatainak működési modelljéhez!

Az árnyalt megfogalmazásnak ára van - ClimeNewsHa ezt a többség megcsinálja Magyarországon is, nyugodtabb leszek, mert a kisebbség vagy megcsinálja vagy tönkre megy. Amennyiben nem így lesz, mindenki kárt vall. Sajnálom ezt leírni, én nem vagyok szkeptikus, realista vagyok. Nincsen “B” lehetőség, az idő, a halogatás kora lejárt, az összeomlás szélén táncol az egész világ. Felesleges még vitatkozni is bármiről, ami nem a megoldást szolgálja a gyors változtatáshoz. Most fog eldőlni, hogy hiábavalóság volt idáig eljutnia az emberiségnek vagy tovább tud lépni egy minőségi civilizációba. A MARS programra költi a pénzt, amikor a Szaharát sem tudja meghódítani, ahol az életfeltételek 100x jobbak mint a Marson.
A pénzt az ENSZ Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában lefektetett jogok biztosítására kell fordítani, melyből a 3. cikk így hangzik. “Minden személynek joga van az élethez, a szabadsághoz és a személyi biztonsághoz.” Nézzük ezt a dolgot is reálisan. Miért érzem úgy, hogy ha mostani a 7,4 milliárd embernek több mint egy FÖLD-re van szüksége, akkor vannak olyanok akiknek sérül az élethez való joga? Miért érzem úgy, hogy nem vagyok szabad, amikor a már évtizedekkel előtt elért életszínvonalamat lassan 2x annyi munkával sem tudom fenntartani? Miért érzem úgy, hogy a 1,5 millió klímamenekülttel Európába érkező plusz 1,5 millió háború elől menekültek közé vegyült pár ezer iszlám terrorista között, egyre inkább nem érzem magam biztonságban? Végül pedig, miért érzem úgy, hogy még mindig hülyére vesznek?

Rampasek, László A.

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.