Ki szeretne világnyomorba süllyedni?

Ha a jómódúak mind lesüllyednének a szegények (nem-OECD) átlag szintre, a Föld ekkora népességgel már akkor is túl lenne terhelve. Jószívűség és önzés ritkán mondja ugyanazt, de a fogamzásgátlás támogatását épp mindkettő megkívánja.

Ki szeretne világnyomorba süllyedni? | ClimeNews - Hírportál

Forrás: https://www.eea.europa.eu/data-and-maps/indicators/ecological-footprint-of-european-countries-2/assessment

Hogyan lehetséges, hogy a sokaknál se az önzés, se a jószívűség nem működik, amikor a fogamzásgátlást nélkülözőket kellene segíteni? Hogy lehet, hogy ilyenkor a fogyasztáscsökkentést szembeállítják vele és dicsérik a népességrobbanók kicsi ökolábnyomát? Látszólag saját érdekeik ellen lépnek fel, amikor inkább szegénységbe akarnak süllyedni, szeretteik és esetleges utódaik nevében is. Valójában a sokezer éve szaporodás-erőltetéssel agy- és szívmosott társadalom elvárásainak akarnak megfelelni. A fogamzásgátlás segítése még jótékonyságból sem elfogadható a közgondolkodásban, nem hogy érdekből. A fogyasztás csökkentésével, pontosabban annak akár csak képmutatásával bezzeg elismerést lehet kivívni.

Így aztán a társadalom elvárásai és az ahhoz igazodni igyekvők a társadalom és saját maguk világnyomorba süllyedését szolgálják. Ugyanis a népességrobbanás miatt a kecskenyáj is éhezik és a káposztaföld is tönkremegy. A leghatékonyabb megoldás életvitelünk karbonsemlegesítése, a fogamzásgátlást nélkülöző százmilliók segítésével: https://bocs.eu

Ha igazságosság lenne és a Föld nem lenne túlterhelve, akkor
– az egész emberiség a mai magyar szint FELE ALATT kellene éljen, és
– pl. szegénységében is háromszorosan túlterhelt Indiából egymilliárd embernek kellene elvándorolnia,
– Magyarországnak 4 millió ázsiait, afrikait kellene befogadnia …

Az álzöldeknek a fogyasztáscsökkentésről papolás csak ürügy, hogy elhárítsák humanitárius kötelességüket. Ha nem lenne ökológiai válság, szegénység stb., a fogamzásgátlást nélkülözők segítése akkor is alapvető humanitárius és emberi jogi kötelesség!

Nagy valószínűséggel képmutatók, s ráadásul nem csak a szegényeket, de saját magukat és szeretteiket is világnyomorra ítélik. Hány fogyasztáscsökkentésről papoló meri kiszámítani az ökolábnyomát és mer szembenézni azzal, hogy 1.6 gha alatt kellene élnie. Ráadásul a népességrobbanás miatt ez az egy főre jutó eltartóképesség egyre csökken.

Olyasmiket állítani, hogy még a mainál is több embert el tudna tartani a Föld, a bioszféra komplexitását semmibevevő tudománytalan, önhitt felelőtlenség és a jövő generációk nyomorúságra ítélése.

Ki szeretne világnyomorba süllyedni? | ClimeNews - Hírportál

Ellenkező véleményen van Ürge-Vorsatz Diána (forrás: )

A videó forrása: Axióma Youtube csatorna
A cikk forrása: BOCS Civilizációtervezés Alapítvány – Hírek

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.