Az Európai Bizottság akciója visszafelé sült el

Az Európai Bizottság igyekezett felhasználni Greta Thunberget a saját klímavédelmi terve népszerűsítésére.

Azonban az akció visszafelé sült el, a svéd klímaaktivista ugyanis keményen beolvasott az EU-nak, amely szerinte feladta a harcot a klímaváltozás ellen.

Greta Thunberg is részt vett a biztosi kollégium brüsszeli ülésén, ahol az unió klímavédelmi törvényéről hoztak javaslatot.

Eszerint 2050-re karbonsemlegessé kell tenni a kontinens gazdaságát, hogy megfékezzék az éghajlatváltozást.

A svéd tinédzser viszont elégedetlen. A Twitteren azt írta, ezzel a tervvel az EU feladja a küzdelmet.

Nemsokkal később az Európai Parlamentben is azonnali lépéseket sürgetett.

A klímatörvénnyel megadjuk magunkat. A természet nem alkuszik. És nem lehet megállapodni a fizikával

– mondta a svéd klímaaktivista.

A parlamenti vitában Greta Thunberg többnyire elismerést kapott. Az unió klímavédelmi tervét itt nem látják ennyire sötéten.

“Nagyon jól értem az üzenetét, de azt kell mondanom, hogy a klímatörvény ambiciózus. Ambiciózus, hiszen a célja a karbonsemlegesség. A 2030-as célok is azok, akkor is, ha negyvenről csak ötven százalékra lépünk fel a kibocsátáscsökkentésben. Ez is nagy lépés” – mondta egy német néppárti képviselő, Peter Liese.

Néhány képviselő azonban keményen nekiment a tiniaktivistának.

“Menj vissza az iskolába, a rendes életbe. A gyerekkorod legalább olyan értékes, mint a klíma. Ha nem teszel érte, örökre elveszted” – mondta az Európai Konzervatív és Reformerek frakcióban politizáló olasz EP-képviselő, Pietro Fiocchi.

Greta Thunberg azonban nem fogadja meg ezt a tanácsot. Pénteken részt vesz a brüsszeli klímafelvonuláson.

Forrás: Euronews

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.