Az előző generációk nem a fogyasztásukkal tették tönkre a Földet

Fél évszázada Paul Ehrlich, az egyik legzseniálisabb ökológus, azt nyilatkozta:

Csak azt nem értem, miért nem olyan rémült mindenki, mint mi.

Fél évszázad után végre itt van a ráébredés a vészhelyzetre. De Ehrlich, a vészhelyzet oka, a népességrobbanás miatt volt rémült, nem csupán a következmények miatt.

(1968-es The Population Bomb c. könyve már másfél év alatt a 7. kiadásánál tartott. https://en.wikipedia.org/wiki/Paul_R._Ehrlich)

A mai fiatalok is az évezredek óta a szaporodást erőltető civilizáció neveltjei, ezért meg kell küzdeniük a pszichéjükbe ültetett gátakkal, hogy képessé váljanak felismerni: az előző generációk nem a fogyasztásukkal tették tönkre a Földet, hanem a népességrobbanásukkal és a közömbösségükkel a fogamzásgátlást nélkülöző szegény nők százmilliói iránt.

Az előző generációk nem a fogyasztásukkal tették tönkre a Földet | ClimeNews - Hírportál

A fő kérdés: egy fiatal klímavédő mozgalom mikor veszi föl a követeléseinek és tennivalóinak listájára a kortársai fogamzásgátlás nélkülözésének megszüntetését, amelyről ráadásul tudományosan bizonyított, hogy a leghatékonyabb klímavédelem:

– a történelem legnagyobb serdülő generációjáról van szó, százmilliókat tartanak hagyományosan tudatlanságban, nincs joguk, kompetenciájuk, eszközeik a baleset-teherbeesések megelőzéséhez,
– és a történelem legnagyobb humanitárius katasztrófájáról van szó, a szegény világban a fiatal lányoknál a legfőbb halálozási ok a teherbeesés, megszülető gyerekeik is sokkal nagyobb arányban halnak meg, alultápláltak, betegesek, nyomorognak …
– a leghatékonyabb humanitárius segítésről van szó (a fogamzásgátlási lehetőségek megteremtésére nyújtott segély 120-szor több jótékony hatást ér el, mint az átlag segélyek!).

Mi akadályozza a szolidaritást kortársaik szegény százmillióival? Az, hogy se az oktatás, se a média, se a politika nem foglalkozik vele és ezért nem is tudnak erről és összefüggéseiről a klímával?

Simonyi, Gyula I.


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.