Delhiben rendkívüli hideg van

Az év utolsó napjaira Magyarországon is beköszöntött a hideg. A fagyos reggelekre azonban mi fel vagyunk készülve, kiváltképp télen, vagyis igazán senkit nem leptek meg a dérrel fedett fák, nem úgy mint a Delhiben élő embereket.

Delhiben rendkívüli hideg van | ClimeNews - Hírportál

Más a helyzet Delhiben. A város nincs felkészülve a hideg időjárásra, hiszen a legtöbb épületben nincsen központi fűtés sem. Na nem azért, mert az embereknek ilyesmire nem telik, pusztán azért, mert nemigen van rá szükség. Hiszen India fővárosa nem a hideg időjárásáról híres.

Most azonban Delhibe is eljutott az a hideghullám, mely az ország északi részét érintette. Ez pedig azt jelentette, hogy megdől, egy több, mint 100 éves rekord, és a fővárosban 9.4°C-ot mértek. Ez elsőre azért nem tűnik vészesnek nekünk, de az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy ez 10°C-kal hidegebb az ilyenkor megszokottnál.

Delhiben rendkívüli hideg van | ClimeNewsDelhiben rendkívüli hideg van | ClimeNewsDelhiben rendkívüli hideg van | ClimeNewsDelhiben rendkívüli hideg van | ClimeNewsDelhiben rendkívüli hideg van | ClimeNews

A város számára ez több szempontból is kihívást jelent. Egyrészt Delhiben légszennyezettség ilyenkor a legrosszabb, most is a kritikus kategóriába esik. Másrészt, bár a városnak közel kétszáz hajléktalanszállója van, ahol melegedhetnek az otthontalanok, ebben a hidegben ez is kevésnek bizonyul. Harmadrészt a város energiafelhasználása is jelentősen megugrik. Mivel a központi fűtésre nem lehet támaszkodni, az emberek különböző fűtőberendezéseket vásárolnak, ez pedig nem jó hír az energiafelhasználás szempontjából. Bár sokan még mindig a hagyományos módszerekkel próbálkoznak, vagyis a melegvizes palackokkal, és a vastag takarókkal. Delhiben a vastag télikabát sem éppen megszokott látvány, most azonban szükség lehet rá, hiszen a lakosság messze nem ehhez a hőmérséklethez szokott.

Forrás: köpönyeg.hu

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.